Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Јеремић и Друцас: Грчка подржава евроинтеграције Србије

20 Мај 2011
Атина, 19. маја (Танјуг) Србија и Грчка имају историјске везе, њихови односи су пријатељски и Атина ће наставити да подржава ЕУ интеграције Србије, речено је на састанку министра спољних послова В.Јеремића са грчким колегом Д. Друцасом. Нагласивши да је Србија у последње време начинила велики напредак на европском путу, министар Друцас је после разгвоора рекао да Грчка "охбрабрује и подржава Србију да настави са истом одлучношћу" и да је то од великог значаја за остваривање заједничког циља европске интеграције целокупног региона.
"Грчка ради плански и припрема се за делотворно унапређење тог циља током њеног председавања Унији 2014. Желимо да видимо интеграцију целог региона западног Балкана у ЕУ у блиској будућности", казао је. Грчки шеф дипломатије назвао је дијалог Београда и Приштине позитивним и додао да ЕУ и његова земља "много очекују од тога процеса", пренели су грчки медији.
Говорећи о недавном отварању Куле Небојша у Београду, којем су присуствовали председници Србије и Грчке Тадић и Папуљас и у чијој су обнови заједнички учествовале две земље, Друцас је рекао да ће она бити "стални подсетник историјских веза, пријатељства и заједничке будућности за обе земље". Двојица шефова дипломатија сагласили су се и да Србија и Грчка бележе сталан напредак у билатералним односима. Јеремић, у дводневној посети Грчкој, ће учествовати на конференцији коју организује британски магазин "Економист".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....