Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Περισσότερες από 250 ελληνικές εταιρείες στη Σερβία


Μεγάλο το ενδιαφέρον και για τα ελληνικά προϊόντα

Στην κορυφή της λίστας των ξένων επενδυτών στη Σερβία, βρίσκονται οι ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς περισσότερες από 250 ελληνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στη γειτονική μας χώρα, με το συνολικό επενδεδυμένο κεφάλαιο να υπερβαίνει το ποσό των 2 δισ. ευρώ και το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Σερβία συνεχώς αυξάνει.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στο χαιρετισμό του στο Επιχειρηματικό Συνέδριο με θέμα «Δυνατότητες Επιχειρηματικής Συνεργασίας με την Σερβία», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στο και στο οποίο παρέστη ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας κ. Bozidar Delic, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης, ο υφυπουργός Υποδομών της Σερβίας κ. Rajko Peric , καθώς και εκπρόσωποι του επιμελητηριακού και επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, τόνισε ότι οι Έλληνες επενδυτές επέλεξαν να επενδύσουν στη Σερβία, λόγω της εγγύτητας της αγοράς, της νοοτροπίας και των συναισθημάτων φιλικότητας και εκτίμησης στη χώρα, καθώς και λόγω της εμπιστοσύνης και της ελκυστικότητας των ελληνικών προϊόντων στα μάτια των Σέρβων καταναλωτών . Ανέφερε δε, ότι οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία (τράπεζες, τρόφιμα και ποτά, τηλεπικοινωνίες, λιανικό εμπόριο, τουρισμός, κατασκευές, βαριά βιομηχανία, διάφορες υπηρεσίες κ.λπ.) έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας των ξένων επενδυτών στη χώρα, με περισσότερες από 250 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία και το συνολικό επενδεδυμένο κεφάλαιο να υπερβαίνει το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας κ. Bozidar Delic, στο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι από σερβικής πλευράς υπάρχει έντονα ενδιαφέρον για εισαγωγές ελληνικών προϊόντων, ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα επισκεφθούν την χώρα μας περισσότεροι από 1.000.000 Σέρβοι τουρίστες, από 700.000 πέρυσι , που αποτελεί αριθμό ρεκόρ και θα κατατάξει τη Σερβία μεταξύ των τριών πρώτων χωρών στον αριθμό τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης, ανέφερε ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για την περαιτέρω προώθηση ελληνικών επενδύσεων στις γειτονικές μας χώρες , ενώ ειδικά στην Σερβία κατέχουν το 16% της αγοράς και σε καταθετικό επίπεδο η διείσδυση τους πλησιάζει το 25%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

PACE recommends that Kosovo* becomes a member of the Council of Europe

 https://pace.coe.int/en/votes/39707 In its statutory Opinion, based on a report by Dora Bakoyannis (Greece, EPP/CD) and passed by 131 votes...