Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Grčka hit destinacija za turiste iz BiH

Ove godine hit destinacija za bh. turiste je Grčka, za koju su aranžmani skoro već rasprodati, kažu u turističkim agencijama, mada vlada interesovanje i za druga inostrana ljetovališta.

U Agenciji “Sebastijan” u Banjaluci navode da je prodaja aranžmana počela još u januaru i da je definitivno najpopularnija Grčka, pa su aranžmani za pojedina ostrva ove zemlje već pri kraju.

“Traži se i Turska, Egipat, Španija, Hrvatska, ali Grčka je defintivno hit ove godine. Posebno je velika potražnja za ostrvima Krf i Rodos, gdje su nam aranžmani već skoro pa rasprodati”, navode u “Sebastijanu”.

Cijene se kreću od 199 evra za deset noćenja bez hrane na ostrvu Krf, a uračunat je i avionski prevoz.
“Na Rodosu je za 10 noćenja, s uključenim avionskim prevozom, potrebno izdvojiti 290 evra. Interesantan je i Krit i traži se, a cijena je 369 evra za 10 noćenja”, navode u ovoj agenciji.

I u Turističkoj agenciji “Unis turs” kažu da su najpopularnija i najtraženija ljetovališta u Grčkoj.
“Najpopularnija i najpovoljnija ljetovališta su grčka ostrva i Turska. Cijena aranžmana zavisi od luksuznosti i trajanja putovanja”, navode u ovoj agenciji.

“Unis turs” u ponudi ima hotele od dvije do pet zvjezdica i putovanja od sedam, 10 i 14 dana.
“Cijene se otprilike kreću od 250 do 1.000 evra. Kao povoljna i interesantna možemo izdvojiti putovanja u Grčku za cijenu od 500 do 600 evra s polupansionom i avio-prevozom u trajanju od 10 dana”, navode u “Unis tursu”.
U ovoj agenciji govore da je interesantna i akcija za ljetovanje u Termama Čatež u Sloveniji, gdje ukoliko se uplati jedno putovanje drugo se dobije besplatno.

Jasminka Andrić, rukovodilac prodaje u Agenciji “Zepter Passport”, kazala je da su u predsezoni najpovoljniji aranžmani za Egipat, koji se mogu naći već od 179 evra za 10 polupansiona, a u ovu cijenu je uračunat i avionski prevoz.

“Isto tako u predsezoni je interesantna i Hrvatska, gdje za sedam polupanisona treba da izdvojite 290 maraka. Trenutno se najviše bukiraju Egipat, Grčka i Turska, koja je uvijek zanimljiva”, kazala je Andrićeva.

U Agenciji “Komo der” iz Mostara kažu da su građani uglavnom zainteresovani za krstarenja Mediteranom.
“Imamo dosta ponuda, ali nemamo baš veliku zainteresovanost za Grčku i Tursku, kao u drugim agnecijama. Krstarenja se kreću od 500 evra pa nadalje u zavisnosti od luksuznosti, na kojem spratu se nalazi kabina, vrsta kabine, usluge koje se pružaju na brodu i slično”, kazali su u Agenciji “Komo der”. Nezavisne novine/Capital.ba

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες