Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Leskovački ajvar dobio sertifikat

Posle mesa s roštilja sertifikat je dobio i drugi proizvod sa područja Leskovca i juga Srbije - leskovački domaći ajvar.
Leskovacki-ajvar-dobio-sertifikat

U RPK Leskovac planiraju da za leskovački ajvar pribave i Lisabonski sertifikat, koji će omogućiti izvoz tog proizvoda u Evropsku uniju.

Novi brend "leskovački ajvar"



"Ovo je drugi proizvod sa područja Leskovca i juga Srbije koji dobija sertifikaciju, što znači da Leskovac ima velike razvojne šanse kada je u pitanju proizvodnja hrane"
, rekao je predsednik RPK Leskovac Goran Jović.

url=http://www.smedia.rs/biznis/detalji.php?id=24387
Zaječar dobio biznis sertifikat[/url]]


Sertifikacija leskovačkog domaćeg ajvara trajala je tri i po godine, prema rečima predsednika Saveza zemljoradničkih zadruga Jablaničkog i Pčinjskog okruga Milorada Stajkovića, četiri puta kraće od sertifikacije futoškog kupusa.

Leskovac: Štede opremu, a radnici ginu



Ideja RPK Leskovac je, kako se navodi, da još neki proizvodi s ovog područja, koji su autentični i tradicionalni pređu isti put kao leskvački ajvar - od ideje preko zaštite i sertifikacije do evropske trpeze.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....