Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Sirće za čistiju kuću

Puno je sredstava za čišćenje kuće koja se mogu naći na tržištu. Ipak, kada čistimo kuću ona ne mora uvek da miriše na hemikalije. Probajte da upotrebite sirće umesto njih. Ni miris sirćeta nije prijatan svima, ali brzo nestane. Pogledajte šta sve možete očistiti na ovakav način.
Sirce-za-cistiju-kucu


MIKROTALASNA
Naslage iz mikrotalasne možete očistiti ako u posudu sipate dve šolje vode i 1/4 šolje sirćeta. Stavite u toplu mikrotalasnu na 3 do 4 minuta.
APARAT ZA KAFU
Ovo bi trebalo da uradite bar jednom mesečno zato što sama voda ne može da izbaci iz aparata sve kao što to može sirće. Ostavite sirće par minuta u aparatu, a onda ga dobro isperite vodom.

NASLAGE KAMENCA
Zatvorite lavabo i sipajte u njega sirće razblaženo vodom. Dovoljno je samo da prekrije dno. Ostavite desetak minuta da odstoji, a potom sunđerom lepo izribajte i isperite. Isti princip možete primeniti i za kadu.

ROŠTILJ
Dok je roštilj još vruć nanesite na njega raspršivačem mešavinu sirćeta i vode. Ostavite da odstoji 30 minuta, a onda probajte da oribate žicom. Ono što je važno to je da sirće ne uništava površinu roštilja.

KUHINJSKI POD
Pomešajte šolju sirćeta sa toplom vodom i prebrišite pod. Miris će nestati za 10 minuta, a ako želite da vam kuća posle toga lepo miriše u ovu mešavinu možete dodati petnaestak kapi lavande, limuna...

PRANJE ĆEBADI
U vodu u kojoj perete ćebad sipajte dve šolje sirćeta. Najbolje je ako ih nakon pranja osušite napolju.

STAKLO , PORCELAN I PLASTIKA
Za ribanje ovih površina koristite sirće koje ste prethodno malo zagrejali.

MAŠINA ZA PRANJE SUDOVA
Sipajte jednu šolju sirćeta i pustite praznu mašinu jedan krug.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου