Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

dunavДунав: Веза за заједнички наступ у туризму

27. јун 2011. | 14:25 | Извор: Танјуг
БЕОГРАД -
Дунав је постао не само река сарадње и граница међу државама, већ и нераскидива веза за заједнички наступ на туристичком тржишту, изјавио је данас на Дунавској конференцији државни секретар Министарства економије и регионалног развоја Горан Петковић.   
Он је рекао да је отварање импозантног Центра за посетиоце у Лепенском Виру само почетак оствариве идеје како туризам на Дунаву треба да изгледа, наведено је у саопштењу кабинета државног секретара.
Петковић је истакао да су четири земље из подунавског региона - Румунија, Бугарска и Хрватска, заједно са Србијом, потписале Декларацију о промоцији туризма на Дунаву.
На панелу који је био одржан у оквиру конференције дискутовало се на тему брендирања и развоја туристичких производа подунавских земаља, у оквиру заједничких садржаја која би омогућила бржи и јачи пласман, као што је заједничко наступање на сајмовима у свих 12 земаља подунавског региона.
Петковић је напоменуо да се до ове декларације дошло веома лако и да је то један од докумената које су све четири земље радо подржале.
Домаћини прве "Дунавске конференције на води“  били су  Кабинет потпредседника Владе Србије, Министарство економије и регионалног развоја Србије, Министарство за економију, енергију и туризам Бугарске и Министарство за регионални развој и туризам Румуније у организацији Дунавског центра за компетенцију (DCC - Danube Competence Center), који је подржан од стране Министарства за економску сарадњу и развој Савезне Републике Немачке, кроз своју агенцију GIZ (Gesellsćaft für internationale Zusammenarbeit), наведено је у саопштењу.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου