Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Свет

Туристи пажња: Грчка од данас паралисана штрајковима

(фото Ројтерс)
АТИНА – Генерални 48-часовни штрајк у Грчкој погодиће по свему судећи и наше туристе, јер агенције јављају да ће гранични прелаз „Евзони“ између Македоније и Грчке бити затворен 48 сати и моћи ће да се пређе само пешице.
Због тога се наши туристи који су намеравали у Грчку колима усмеравају да у ту земљу иду преко Бугарске.
И Грчки аеродроми биће затворени данас и у среду на неколико часова ујутру и касније увече, најавили су грчки авиопревозници.

У Грчкој је данас најављен почетак 48-очасовног генералног штрајка, током којег ће бити затворене банке, болнице ће радити са смањеним капацитетима, а у штрајк ће ступити и новинари по пет сати и у уторак и у среду.
Возачи трамваја и аутобуса ће такође данас штрајковати, док ће радници метроа у Атини радити како би омогућили грађанима да дођу на најављене протесте у престоници.
У центру Атине биће распоређено више од 5.000 припадника полиције, а протестна окупљања требало би да почну током јутра, са централним окупљањем испред зграде парламента у грчкој престоници у десет часова по локалном времену.
На улицама Атине очекује се велики број демонстраната, а штрајку су се придружили и доктори, возачи хитне помоћи, новинари, па чак и глумци, јавио је АП.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

PACE recommends that Kosovo* becomes a member of the Council of Europe

 https://pace.coe.int/en/votes/39707 In its statutory Opinion, based on a report by Dora Bakoyannis (Greece, EPP/CD) and passed by 131 votes...