Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Свет

Грчки демонстранти поставили транспарент на Акропољу

Наставак неизвесности у Грчкој: демонстранти испред парламента у Атини Фото Ројтерс
АТИНА – Настављајући протесте због програма штедње грчке владе, група синдикалних активиста поставила је јутрос на Акропољу у Атини транспарент којим народ позива на „контра напад” против нових мера штедње.
Око 300 чланова комунистичког синдиката ПАМЕ ушло је на Акропољ пре него што је отворен за јавност и у подножју Партенона поставило огроман трансапрент, изјавио је агенцији АФП један од организатора Христос Казотис.
На транспаренту је, на енглеском и грчком језику писало: „Народи имају власт и никад се не предају. Организујте контра напад”.
Грчки парламент ће 29. и 30. јуна расправљати и затим гласати о петогодишњем програму штедње, чије је усвајање предуслов за добијање нове рате кредита од 12 милијарди евра од Међународног монетарног фонда и европских финансијских институција.
Синдикати су раније позвали на генерални 48-часовни штрајк од сутра.
Танјуг
објављено: 27.06.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....