Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Guča: Čeka se milioniti gost

Ovogodišnji 51. dragačevski sabor u Guči održaće se od 8. do 14. avgusta
OVOGODIŠNjI 51. dragačevski sabor trubača u Guči održaće se od 8. do 14. avgusta, uz bogat kulturno-umetnički i takmičarski program, i učešće domaćih trubača i gostiju iz inostranstva. Organizatori su u četvrtak na konferenciji za štampu poručili da je Guču za pola veka postojanja posetilo oko 15 miliona domaćih i stranih turista iz 83 zemlje, nastupilo oko 10.000 trubača, kao i to da je samo na prošlogodišnjem jubilarnom Saboru prisustvovalo oko 800.000 ljudi.
<a href='http://d1.openx.org/ck.php?n=a38f99d1&cb=1309115705' target='_blank'><img src='http://d1.openx.org/avw.php?zoneid=143430&cb=1309115705&n=a38f99d1' border='0' alt='' /></a>
Ovogodišnji Sabor biće tradicionalno otvoren kod Spomenika trubaču, a održavaće se na tri pozornice - na stadionu, gde će se organizovati glavni takmičarski i koncertni programi, zatim ispred Centra za kulturu, dok će se na pozornici u crkvenoj porti, koja će ove godine biti postavljena prvi put, pevati duhovna muzika.
TAKMIČENJE MLADIH TRUBAČA U OKVIRU programa sedmodnevne najmasovnije domaće manifestacije biće organizovano i takmičenje mladih trubačkih orkestara, izložba dragačevske privrede, takmičenje zdravičara i izbor najlepše narodne nošnje, narodni sportski višeboj i improvizacija stare dragačevske svadbe.
U okviru glavnog programa na Saboru trubača biće održana priredba „Pobedili su - zaslužili su“, u kojoj učestvuju prošlogodišnji pobednici, „prva truba sveta“ Dejan Petrović sa grupom „Big bend“, Ekrem Mamutović i Dragan Ignjić sa svojim orkestrima, dok će na pozornici na stadionu biti priređen koncert pevača Miroslava Ilića.
U petak, 12. avgusta, biće upriličen ponoćni trubački koncert, finalno takmičenje trubačkih orkestara u konkurenciji seniora uslediće u subotu, kada će biti priređen i koncert Bobana i Marka Markovića. Međunarodno takmičenje trubačkih orkestara, „prva truba sveta“, koje je 2010. održano prvi put, biće organizovano u nedelju, posle čega će nastupiti Goran Bregović sa orkestrom. Organizatori očekuju da će ove godine Guča premašiti broj od milion posetilaca.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες