Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

IZRAŽAVANJE NEZADOVOLJSTVA
 
Nezadovoljni putari blokirali saobraćajnice u Srbiji
Autor/izvor: SEEbiz/Tanjug
Datum objave: 22.06.2011. - 13:32:09
NOVI SAD/NIŠ - Radnici preduzeća u sastavu "Nibens grupe" nezadovoljni kašnjenjem isplate zarada i ukupnim stanjem tog preduzeća blokirali su danas saobraćajnice u Srbiji.
Radnici "Bačkaputa-Vojvodinaputa" blokirali su danas drumsko-železnički most preko Dunava u Novom Sadu, kao i puteve prema Temerinu, Zrenjaninu i Beočin.

Pored novosadskog drumsko-železničkog mosta, gde je organizovan centralni protest radnika tog preduzeća, barikade od vozila i mašina postavljene su i na putu Novi Sad-Zrenjanin na mostu preko Tise, na deonici puta između Ledinaca i Beočina, put od Srbobrana do Siriga, kao i baza "Bačkaputa" u Srbobranu.

Šef Kriznog štaba Vladimir Cvetković izjavio je novinarima da se automobili i druga vozila propuštaju na pola sata, kako građani ne bi previše trpeli zbog protesta radnika i dodao da će blokade puteva trajati do 15 sati.

"To je samo naše novo upozorenje nadležnima da reše dugotrajne probleme", rekao je Cvetković i dodao da su planirani "jači protesti" ukoliko državni organi ne nađu odgovarajuće rešenje za stanje u kome se nalaze putari.

I radnici Preduzeća za puteve "Niš" (PZP) u sastavu "Nibens grupe", blokirali su danas put Niš-Aleksinac, zahtevajući da vlada, u dogovoru sa bankama, reši pitanje njihovog daljeg poslovanja.

"Blokada puta trajaće do 13 časova, a vladi i bankama ostavili smo sedam dana da se dogovore", rekao je Tanjugu predsednik Samostalnog sindikata u tom preduzeću Mirko Janković.

On je kazao da će se putari za sedam dana, zajedno sa svojim porodicama i kolegama iz drugih preduzeća "Nibens" grupe, okupitii ispred zgrade Vlade Srbije ukoliko rešenje za njihove probleme ne bude pronađeno.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου