Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Najavljeni novi štrajkovi u Grčkoj

Najveći radnički sindikat u Grčkoj pozvao je na održavanje novog 48-dnevnog štrajka 28. i 29. juna u znak protesta zbog novog paketa mjera štednje vrijednog 28 milijardi evra koji bi trebalo da bude usvojen u parlamentu tokom iduće sedmice.

Sindikat “Generalna konfederacija grčkih radnika” ili GSEE saopštio je juče da je upućen poziv za štrajk da  bi se izvršio pritisak za promijene politike vlade na čijem su čelu socijalisti.

EU i Međunarodni monetarni fond (MMF) zahtijevaju sprovođenje novih mjera štednje da bi oslobodili dodatnih 12 milijardi evra pomoći tokom narednog mjeseca koji su Atini potrebni za isplatu dospjelog duga. Međutim, nove predložene mjere su izazvale veliko protivljenje širom Grčke.

Novi grčki ministar finansija Evengelos Venizelos sastaje se danas sa delegacijom iz EU i MMF radi finalizacije novih mjera štednje.

Predložene mjere štednje izazvale su nemire u Atini i opšte štrajkove u zemlji, ali i potrese na globalnim tržištima.(Capital.ba)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Си Ђинпинг долази у Београд поводом годишњице бомбардовања кинеске амбасаде

  🇷🇸🇨🇳 Си Ђинпинг долази у Београд поводом годишњице бомбардовања кинеске амбасаде Кинески лидер посетиће Србију у мају током европске т...