Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Prevareno 2.500 srpskih turista na Krfu

Došli na "Susrete zdravlja”, a smešteni u neadekvatne sobe bez hrane

Očekivali luksuz, a dobili šupe, tvrde srpski turisti na Krfu

"Obećali su nam letovanje iz bajke, odmor u luksuzu na Krfu, umesto toga smešteni smo u šupama. Pansioni su nam udaljeni i do 10 kilometara jedan od drugog. A obroci su posebna priča, pre dva dana gotovo svi smo ostali bez ručka i večere, a juče smo dobili lanč-pakete iz Atine. Ni njih nije bilo dovoljno, pa su se ljudi grabili za svoj ručak", prepričava Stevan Živković, novinar u penziji iz Inđije, kako se dugo planirani odmor u mestu Kavos pretvorio u horor.
 
Inače, Živković je jedan od oko 2.500 turista iz Srbije koji su 19. juna doputovali na Krf kako bi učestvovali na 16. "Susretima zdravlja" koje organizuje Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije. Za šest noćenja, prema rečima našeg sagovornika, platili su oko 180 evra turističkoj agenciji "Viktori travel" iz Beograda.

 
Budimir Marković, direktor pomenute turističke agencije, nalazi se sa turistima na ovom grčkom ostrvu. U telefonskom razgovoru nije negirao ono što su turisti ispričali, ali je objasnio da krivica nije do agencije kojom on rukovodi.
 
"Problem je nastao zato što naši partneri iz Grčke, agencija 'Island turs', nisu ispunili ugovor. Mi smo sve na vreme i po ugovoru uplatili, ali nismo dobili ono što je dogovoreno. U prilog ovoj tvrdnji mogu da dostavim sve neophodne uplatnice. Takođe, o ovome sam obavestio nacionalnu asocijaciju turističkih agencija JUTA, kao i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja", rekao je Marković.
 
A kako nam je potvrđeno u resornom ministarstvu, juče po podne dobili su telefonsku prijavu povodom ovog slučaja.
 
Turistički inspektor je odmah otišao u agenciju koja je organizovala „Susrete zdravlja” kako bi utvrdio činjenice u slučaju Kavos. Ako se ispostavi da je prijava osnovana, inspektor sačinjava izjavu, pa s obzirom na to da li je reč o krivičnom delu ili prekršajnoj prijavi dalje postupa nadležni organ - objasnili su u ovom ministarstvu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου