Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Klinički centar Srbije nema ni sapun

Komentara 9
| veličina teksta:+-
Verovali ili ne, ali u 21. veku Klinički centar Srbije dobio je sredstvo za higijenu - najobičniji sapun, kao humanitarnu pomoć, jer drugačije nije mogao da se nabavi.
 

Nema osnovnih sredstava u KCS
 
 
Pored elementarnih stvari koje mora da ima svaka bolnica, poput tolet-papira, toplomera i ubrusa, najveća zdravstvena ustanova na Balkanu kuburi i sa ugradnim materijalom, ali i brojnim lekovima neophodnim za zbrinjavanje pacijenata.

Jedan od njih je "heparin“, najosnovniji lek u koronarnoj jedinici, koji se daje bolesnicima nakon infarkta, saznaje "Blic“.
 

Da situacija u zdravstvu nije toliko sjajna i da u ovom trenutku ne postoji nijedna zdravstvena ustanova u Srbiji kojoj nešto ne nedostaje, pored ogorčenih pacijenata u poslednje vreme ukazuju i sami zdravstveni radnici.
 
Kako "Blic“ saznaje, zaposleni u KCS više puta su se pismeno obraćali rukovodstvu da mnoge stvari nedostaju, ali to nije urodilo plodom. Lekari kažu da imaju "medikoetičke“ probleme, tačnije profesionalno i etički mogu da pogreše jer nemaju adekvatne lekove da prepišu pacijentima.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου