Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

NEPOSLUŠNI KUPAČI MUČE SPASIOCE NA ADI CIGANLIJI

(9) Send to friend Print Petak, 15. Juli, 2011.| Autor:

BEOGRAD - Od kada su u Beogradu počele tropske vrućine, Adu Ciganliju svakodnevno poseti oko 100.000 ljudi, ali veliki broj njih ne poštuje pravila ponašnja poznatog kupališta, pa spasioci imaju pune ruke posla.
Posetioci "beogradskog mora" često plivaju izvan prostora koji je obeležen bovama, a najmlađi odlaze duboko u vodu bez nadzora roditelja, tako da spasioci svakodnevno izreknu na stotine opomena, rekao je direktor JP "Ada Ciganlija" Zoran Gajić.
Na Adi, u smeni, dežura i do 50 spasilaca koji opominju kupače sa obale, ali i na skuterima na vodi, naveo je Gajić, dodajući da građani umeju da budu neposlušni, a često i nepristojini kada ih spasilac opomene.
Osim redovne smene, od 10 do 19 sati, spasioci dežuraju i noću i tada su intervencije veome česte, dodao je Gajić, upozoravajući Beograđane da uprkos budnom oku spasilaca treba da budu pažljivi i vode računa kada i gde se kupaju.
Gajić je istakao da su na Adi angažovani profesionalni spasioci, da je veliki broj njih radio i u inostranstvu, kao i da je na osnovu njihovih priča saznao da posetioci inostranih kupališta mnogo više poštuju pravila.
Osim spasioca, oko jezera dežuraju i ekipe Hitne pomoći na motociklima, kao i policajci na biciklima i skuterima, koji zajedno brinu o bezbednosti svih posetilaca.
Prema podacima JK "Ada Ciganlija" od početka godine 12 života je spašeno u vodi, ali nažalost, 12. jula, u razmaku od samo nekoliko sati, udavile su se dve osobe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου