Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Novi automobili nisu nikada bili jeftiniji

BEOGRAD - Automobili u Srbiji, bilo novi ili polovni, gotovo svakog meseca imaju novu, pa čak i skoro prepolovljenu cenu u odnosu na prethodne dve godine. Četvorotočkaši su sada u proseku jeftiniji od deset do 20 odsto u poređenju sa 2009. godinom, što praktično znači da nikad nisu bili povoljniji. Vlasnici auto-placeva i salona tvrde da je cena automobila pala usled svetske krize, jeftinije nabavke vozila u inostranstvu i manje kupovne moći građana.
Prodavci su nekada na novim automobilima zarađivali po 3.000 evra, sada je to manje

- Uvoz automobila iz inostranstva isplati nam se jedino ukoliko ga prodamo u prva tri meseca. Već posle tog perioda moramo taj automobil da prodamo po nabavnoj ceni pošto nakon pola godine neminovno ulazimo u minus koliko cene vrtoglavo padaju - objašnjava Vlado Ilić, vlasnik auto-placa „Car deal“.

Na gotovo svim auto-placevima najtraženiji polovni četvorotočkaši su „citroen sakso“, „reno tvingo“, „pežo 106“, „golf“ ili „polo“ od 2001. do 2003. godišta čija se cena kreće između 2.000 i 5.000 evra. S druge strane, automobili iz kategorije skupih vozila izgubili su čak i trećinu svoje vrednosti u evrima u odnosu na 2009. godinu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες