Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

O TROŠKU JAGODINE NA LETOVANJU 3.000 ĐAKA

(3) Send to friend Print Ponedeljak, 18. Juli, 2011.| Autor: Agencija TANJUG

JAGODINA - Više od 3.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz Jagodine letovaće o trošku gradske uprave po deset dana na moru u Crnoj Gori ili Grčkoj, izjavio je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma.

Letovanje je počelo i đaci se smenjuju svakih deset dana - osnovci u Buljaricama a srednjoškolci u Paraliji.
"Već pet godina svi koji završe četvrti razred neke srednje škole u Jagodini ili su iz Jagodine, letuju deset dana u Grčkoj o trošku budžeta grada, a sedam godina osnovci, koji završe četvrti i osmi razred, u Crnoj Gori", rekao je Marković tokom susreta sa grupom maturanata srednjih škola koja je otišla na letovanje u Paraliju.

On je dodao da je do sada na ovaj način na moru boravilo više od 20.000 učenika jagodinskih škola. "Mladi su za nas zakon", naveo je Marković i dodao da "niko više ne može da prekine besplatno slanje učenika Jagodine na more jer za to postoji pozicija u budžetu grada".

"Taj neko, ako bude prekinuo ovu tradiciju ogrešiće se o mlade ljude", rekao je Marković, i istakao da je "više od trećine učenika, na ovaj način, prvi put videlo more a veliki je broj i onih koji ne znaju da plivaju".
Marković je podsetio da je ove godine o trošku grada na kraćem odmoru u Grčkoj boravilo i 800 penzionera Jagodine a u septembru će na letovanje ići i nekoliko stotina neudatih devojaka i neoženjenih momaka starijih od 38 godina.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου