Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Otvoren Turistički info centar na obali Dunava

suvenirnica_3Turistički informativni centar otvoren je danas na Beogradskom keju preko puta Doma vojske. Gradonačelnik Igor Pavličić rekao je da će svaki turista ovde moći da se upozna sa osnovnim informacijama i onim što grad Novi Sad nudi. "Turizam je jedna od privrednih grana Novog Sada od koje grad očekuje puno u narednom periodu. Mi svake godine imamo rast priliva turista, prvenstveno stranih, tako da nam je ova suvenirnica koju danas i zvanično otvaramo bila preko potrebna kao jedan prijemni punkt za turiste koji dolaze u Novi Sad", rekao je Pavličić.
Turistički informativni centar otvorili su ambasadorka SAD-a u Srbiji, Meri Burs Vorlik i Pavličić.
Ambasadorka SAD-a izjavila je da  je Novi Sad sam po sebi već veliki turistički centar, a ovakav Informativni centar bi trebao biti samo još jedan korak do unapređenja turustičke ponude grada.
"Svake godine ovde pristane oko 500 putničkih brodova, a njihovima putnicima se, pored ostalog, nudi i pravo srpsko gostoprimstvo, u čemu USAID želi aktivno da učestvuje", zaključila je Vorlik.
USAID je finansirao ovaj projekat sa 90 hiljada dolara. Vrednost Informativnog centra je 25.000 dolara, a preostala sredstva biće uložena za postavljanje 16 turističkih tabli u Novom Sadu.
Inače, suvenirnica radi već mesec dana i u njoj se mogu pronaći rukotvorine Udruženja zanatlija Novog Sada, mape i brošure

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Шпанци и Мађари неће гласати за пријем тзв Косова у Савет Европе

  Министарство спољних послова Шпаније потврдило је да ће та земља задржати своју позицију према Приштини по питању чланства у Савету Европе...