Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

DEVET MAFIJAŠKIH PORODICA VLADA KOSOVOM!

Kriminalne grupe na KiM predvođene Tačijem, Haradinajem i Mustafom imaju čvrste veze s mafijom u Srbiji


BEOGRAD - Šverc bratija!
Kriminalni klanovi Tači, Haradinaj i Mustafa, uz desetine drugih manjih porodičnih mafijaških grupa, čvrsto su povezani sa svim okolnim mafijama, uključujući i srpsku.

Njima i te kako odgovara da na svim prelazima kontrolu preuzmu tzv. albanski carinici, kako bi šverc mogao nesmetano da se odvija.

Profesor Fakulteta za bezbednost Zoran Dragišić ističe da veza između srpskih i albanskih kriminalaca nesporno postoji.

- Svaki gram heroina koji uđe u Srbiju stiže iz albanskih ruku. Veza postoji, i ona je uvek maskirana ultrapatriotizmom s naše strane. Kad god se nešto desi, pominjemo huliganske grupe, a kad se malo dublje istraži i otkriju njihovi predvodnici, jasno se vidi da su oni ili osumnjičeni, ili su već robijali zbog droge. Ispada da iza svakog od njih stoji neki albanski bos, to jest šef - kaže Dragišić

Momir Stojanović, bivši direktor VBA, ocenjuje da veze između albanskih i srpskih kriminalaca postoje, ali nije tako jaka kao ona u Crnoj Gori i Makedoniji.

- Jaki srpski kriminalni klanovi postoje u Sandžaku i bave se trgovinom robom široke potrošnje, dok se u Beogradu nalaze oni  koji se bave drogom - zaključuje Stojanović.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου