Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Od danas skuplje telefoniranje i kućna hemija

Korisnici Telekomove fiksne telefonije telefonski priključak od danas će plaćati skuplje za 10,8 odsto, a minut telefonskog razgovora će u lokalu danas poskupeti više od 100 odsto. Građane u radnjama danas čekaju i nove cene kućne hemije i sredstava za ličnu higijenu koje će biti uvećane za pet do 15 odsto.
Prema odluci “Ratela”, cena mesečne pretplate za fiksnu telefoniju danas će biti povećana sa 457,8 na 507,4 dinara, uključujući PDV, s tim što će broj besplatnih impulsa biti povećan sa 150 na 300. Cena impulsa u mesnom saobraćaju ostaće ista - 0,4771 dinar, ali će doći do skraćenja impulsnog intervala, pa će minut razgovora u slabom saobraćaju koštati 54 pare, a u jakom 1,09 dinara. U međumesnom saobraćaju telefoniranje će biti jeftinije, pa će cena minuta biti 83 pare u slabom, a 1,66 dinara u jakom saobraćaju. Cene razgovora za privatne i poslovne korisnike biće izjednačene.

Potrošače u radnjama danas čekaju nove cene kućne hemije i sredstava za ličnu higijenu. Paste za zube kompanije “Prokter i Gembel” od danas je skuplja za 15 odsto, tečnost za sudove “feri” za pet odsto, higijenski ulošci za 10 odsto, četkice za zube za 13 odsto, a prašak za veš za devet odsto. Za toliko će poskupeti i praškovi i omekšivači za veš kompanije “Henkel”, dok će se “mer”, “dečji sapun” i “bref” prodavati po ceni većoj za pet odsto.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου