Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Εθνική έκθεση της σερβικής οικονομίας στην Θεσσαλονίκη, Σερβία - τιμώμενη χώρα

25 Aug 2011
Εκπρόσωποι πάνω από 40 εταιρειών, ελεύθερων επαγγελματιών, ινστιτούτων και οικονομικών επιμελητηρίων  από την Σερβία θα λάβουν μέρος στην εθνική έκθεση σερβικής οικονομίας στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (T.I.F.), που πραγματοποιείται από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου.
Επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της αντιπροσωπείας θα είναι ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σερβίας Miloš Bugarin, ενώ επικεφαλής του κρατικού τμήματος της αντιπροσωπείας, που αποτελείται από εκπροσώπους του Υπουργείου Γεωργίας, Εμπορίου, Δασοκομίας και Διαχείρισης Υδάτων, του Υπουργείου Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και της SIEPA, θα είναι ο Υπουργός  Γεωργίας, Εμπορίου, Δασοκομίας και Διαχείρισης Υδάτων Dušan Petrović. 

Εταιρείες από την Σερβία θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και υπηρεσίες τους στα 500 περίπου τετραγωνικά μέτρα του εκθεσιακού χώρου του εθνικού περιπτέρου, με το σλόγκαν “Η Σερβία στην Θεσσαλονίκη 2011: Πάντα μαζί”. Στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, που είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα λάβουν μέρος 12 εταιρείες του τομέα της γεωργίας και της βιομηχανίας τροφίμων, επτά της μεταλλοβιομηχανίας και της ηλεκτροβιομηχανίας, από τρεις του τομέα της χημείας και της βιομηχανίας υφασμάτων, δέρματος και υποδημάτων, τέσσερις εταιρείες του τομέα της παραγωγής επίπλων και εξοπλισμού, 10 του τομέα τεχνολογικών καινοτομιών  και ελεύθεροι επαγγελματίες. Τις τουριστικές υπηρεσίες θα παρουσιάσει ο Τουριστικός Οργανισμός Σερβίας και εκπρόσωποι ενός πρακτορείου.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, στην οποία η Σερβία έχει στάτους τιμώμενης χώρας, θα πραγματοποιηθούν σειρά συνοδευτικών εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων είναι το Φόρουμ της τουριστικής οικονομίας Σερβίας, Επενδυτική Διάσκεψη, στην οποία επίσημοι από την Σερβία θα παρουσιάσουν σε Έλληνες επιχειρηματίες τα οφέλη για τους επενδυτές. Κατόπιν Εργαστήριο για την δικαιόχρηση και στρογγυλές τράπεζες για τις δυνατότητες της σερβικής βιομηχανίας τροφίμων, τις προοπτικές συνεργασίας στην μεταλλοβιομηχανία και ηλεκτροβιομηχανία και το δυναμικό της σερβικής βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου, καθώς και παρουσιάσεις των επιμέρους εκθετών. Την συμμετοχή της σερβικής οικονομίας στην έκθεση της Θεσσαλονίκης θα συνοδεύσει και πλούσιο πολιτιστικό-καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Την εθνική έκθεση της σερβικής οικονομίας στην Θεσσαλονίκη οργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Σερβίας, με την στήριξη του Υπουργείου  Γεωργίας, Εμπορίου, Δασοκομίας και Διαχείρισης Υδάτων και της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα. Η σερβική οικονομία είναι παραδοσιακά παρούσα στην Ελλάδα, οι δε εμπορικές ανταλλαγές, που είναι η μεγαλύτερη μορφή συνεργασίας, παρουσιάζει συνεχή άνοδο από το 2000. Βασικός στόχος αυτής της συμμετοχής είναι η συνεχής παρουσίαση της σερβικής προσφοράς εξαγωγών στην ελκυστική ελληνική αγορά. Η διεθνής έκθεση είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση στην Ελλάδα. Σε επιφάνεια 30.000 τετραγωνικών μέτρων παρουσιάζονται κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, περίπου 650 εκθέτες από τριάντα περίπου χώρες του κόσμου, την επισκέπτονται δε περίπου 200.000 άνθρωποι.
Μια μέρα πριν την έκθεση, στις 9 Σεπτεμβρίου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ “Η Σερβία στην Θεσσαλονίκη 2011 – προοπτικές της διμερούς οικονομικής συνεργασίας” και διμερείς συναντήσεις επιχειρηματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες