Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Grčka najinteresantnija destinacija za turiste iz Srbije

Autor: Beta13.09.2011. - 14:34Komentara (0)
Državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Goran Petković izjavio je danas da je Grčka kao turistička destinacija, za srpske turiste na prvom mestu u poslednjih deset i više godina.
Zakintos
Zakintos
Petković je, kako se navodi u saopštenju Privredne komore Srbije (PKS), na otvaranju Foruma turističke privrede Srbije na 76. Međunarodnom sajmu u Solunu kazao da čak dve trećine srpskih turista odlazi u Grčku na duži letnji odmor.

Petković je pozvao privrednike iz Grčke, koji imaju iskustva u hotelijerstvu, transportu turista i vođenju grupa, da prošire svoju delatnost i nastave sa investiranjem i razvojem biznisa u Srbiji.

Predsednik Asocijacije grčkih turističkih kompanija (SETE) Andreas Andreadis, vrhovne institucije koja zastupa prava privatnih turističkih kompanija, kazao je da je ova godina u Grčkoj bila rekordna po broju posetilaca.

- Grčku je ove godine posetilo 13,5 miliona turista, u koje ne spadaju oni koji su došli da rade, a do kraja godine očekuje se da broj stranih posetilaca dostigne 16,5 miliona. Tako je ove godine grčki turistički sektor zabeležio porast od 10 odsto - kazao je Andreadis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Μαρίγια Μιλόσεβιτς, κόρη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, μίλησε σε μια μεγάλη συνέντευξη για τις λεπτομέρειες της τελευταίας συνομιλίας με τον πατέρα της

  Είπατε κάποτε, το 2001 για την ακρίβεια, ότι κάποιος έδινε πέντε εκατομμύρια δολάρια για να συλληφθεί και να εκδοθεί στη Χάγη ο πατέρας σα...