Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Nacionalna izložba srpske privrede u Solunu
Srbija počasna zemlja
Predstavnici više od 40 privrednih društava i preduzetničkih kompanija, instituta i privrednih komora u Srbiji učestvovaće na nacionalnoj izložbi srpske privrede na 76. Međunarodnom opštem sajmu u Solunu (T.I.F.), koji se održava od 10. do 18. septembra.
Privredni deo delegacije predvodiće predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, dok će na čelu državnog dela delegacije, koji čine predstavnici Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i SIEPA, biti ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović.
Preduzeća iz Srbije predstaviće svoje proizvode i usluge na oko 500 kvadratnih metara izložbene površine nacionalnog štanda, pod sloganom „Srbija u Solunu 2011: Uvek zajedno“. Na međunarodnom sajmu u Solunu, koji predstavlja jednu od najznačajnijih sajamskih izložbi jugoistočne Evrope, učestvovaće 12 preduzeća u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, sedam iz metalske i elektro industrije, po tri u oblasti hemijske i industrije tekstila, kože i obuće, zatim, četiri kompanije u sektoru proizvodnje nameštaja i opreme, 10 u oblasti tehnoloških inovacija i preduzetnici. Turističke usluge promovisaće Turistička organizacija Srbije i predstavnici jedne agencije.
U okviru sajma, na kojem Srbija ove godine ima status počasne zemlje, biće održan niz pratećih manifestacija, među kojima su Forum turističke privrede Srbije, Investiciona konferencija, na kojoj će zvaničnici iz Srbije grčkim privrednicima izneti pogodnosti za investitore. Zatim, Radionica o franšizingu i sektorski okrugli stolovi o mogućnostima srpske prehrambene industrije, perspektivama saradnje u metalskoj i elektro industriji i potencijalu srpske drvne industrije, kao i samostalne prezentacije izlagača. Nastup srpske privrede na sajmu u Solunu biće obogaćen kvalitetnim kulturnoumetničkim programom.
Nacionalnu izložbu srpske privrede u Solunu organizuje Privredna komora Srbije, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede. Srpska privreda je tradicionalno prisutna u Grčkoj, a trgovinsku razmenu, najzastupljeniji vid saradnje, karakteriše konstantan rast od 2000. godine. Primarni cilj ovog nastupa jeste kontinuirano predstavljanje srpske izvozne ponude na privlačnom grčkom tržištu. Međunarodni opšti sajam je najveća sajamska manifestacija u Grčkoj. Na površini od 30.000 kvadratnih metara svake godine predstavi se, u proseku, oko 650 izlagača iz tridesetak zemalja sveta, a poseti ga oko 200.000 ljudi.
Dan uoči sajma, 9. septembra, u Trgovinsko-industrijskoj komori Soluna, biće održan poslovni forum “Srbija u Solunu 2011 – perspektive bilateralne ekonomske saradnje” i bilateralni sastanci privrednika.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...