Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

U Grčkoj nove mere štednje

Autor: Agencije13.09.2011. - 20:13Komentara (0)
Više od 3.500 zaposlenih u grčkim državnim preduzećima će do kraja septembra biti prebačeno na pola radnog vremena u okviru mera koje je preduzela vlada kako bi smanjila državni deficit, objavila je danas grčka novinska agencija ANA.
Ostale vesti iz kategorije
Prema agenciji, grčka vlada je u pismu upućenom direktorima 150 državnih preduzeća od njih zatražila da ministarstvu finansija pošalju listu 10 odsto zaposlenih koji prema proceni vlade čine višak.

U pismu se kaže da odredbe nedavno usvojenog zakona o otpuštanju treba odmah da budu sprovedene, zbog pogoršanja stanja u državnim finansijama, što su početkom septembra utvrdili eksperti "trojke".

Ovom merom štednje biće pogođeni zaposleni kojima je ostalo još nekoliko godina do penzije, kao i oni koji imaju samo osnovno obrazovanje.

Grčka vlada najavila je prošle nedelje seriju novih mera u cilju smanjenja državnih troškova, medju kojima je i otpuštanje radnika koji predstavljaju tehnološki višak.

Francuska i Nemačka negirale da prave novi plan za Grčku
Francuska i Nemačka su danas opovrgle da pripremaju još jedan plan za sprečavanje bankrota Grčke, posle pojave takvih glasina koje su dovele do oporavka francuskih akcija posle njihovog velikog slabljenja u ranom poslovanju.

Ranim potonućem su najviše bile pogođene akcije banaka, koje su se kasnije oporavile. Oporavku akcija doprinela je vest da predsednik Francuske, Nikola Sarkozi, i kancelarka Nemačke, Angela Merkel, imaju novu ideju kako da ublaže pritisak na Grčku zbog njenog ogromnog suverenog duga, prenela je agencija AFP.

Jelisejska palata je, međutim, demantovala taj izveštaj, insistirajući na tome da "danas" neće biti nikakvog novog francusko-nemačkog plana.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες