Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

IZMENE ZBOG RADOVA NA „GAZELI” DO 18. OKTOBRA

(0) Send to friend Print Nedelja, 16. Oktobar, 2011.| Autor: E.P.K.


BEOGRAD- Zbog radova na mostu „Gazela” do utorka, 18. oktobra, do 4 časa izmenjen je režim saobraćaja.
 
Za saobraćaj se zatvara jedna polovina mosta „Gazela” u smeru od Niša ka Šidu (na delu od isključenja prema Savskoj ulici i Kneza Miloša do benzinske stanice „ELP” koja se nalazi pored „Sava centra”).
 
Tokom ove faze izvođenja radova, saobraćaj preko „Gazele” odvijaće se dvosmerno, tako što će dve saobraćajne trake koristiti vozila koja se kreću u smeru od Šida ka Nišu, a jedna saobraćajna traka namenjena je za vozila koja se kreću u smeru od Niša ka Šidu.
 
Za saobraćaj su zatvorene rampe za uključenje na most „Gazela” u smeru od starog dela Beograda ka Novom Beogradu, iz sledećih ulica: Kneza Miloša, Savske, Bulevara vojvode Mišića i Bulevara vojvode Putnika (sa Trolejbuskog mosta). 
 
Za saobraćaj je zatvorena rampa za uključenje na auto-put u smeru ka Šidu, iz Ulice Vladimira Popovića, kao i rampa sa izlazak sa mosta „Gazela” u Ulicu Vladimira Popovića.
Zatvoreno je i uključenje na most „Gazela“ u smeru ka Nišu iz ulice Vladimira Popovića, iz smera ulice Jurija Gagarina i iz smera od hotela „Hajat“.
 
Preusmeravanje vozila koja se kreću iz smera Niša ka Šidu u saobraćajnu traku kojom će se kretati preko mosta „Gazela” vršiće se kod benzinske stanice „Steko”.
 
Vraćanje vozila koja se kreću iz smera Niša ka Šidu na deo auto-puta koji je namenjen za kretanje vozila u smeru ka Šidu vršiće se kod benzinske stanice „ELP” (iza „Sava centra”).
 
Vozila koja dolaze iz smera Niša moći će da se isključe ka Ulici kneza Miloša ili prema „Beogradskom sajmu”  (Bulevaru vojvode Mišića) i Glavnoj železničkoj stanici (Savskoj ulici) koristeći krajnju desnu saobraćajnu traku od pasarele kod Hitne pomoći do isključenja ka navedenim ulicama.
 
U toku izvođenja radova, prolaz ispod auto-puta kod Hitne pomoći funkcionisaće u oba smera.
 
Nije moguće uključenje vozila na most „Gazela” u smeru ka Šidu i Novom Beogradu na saobraćajnoj petlji kod Hitne pomoći. 
 
Zbog navedenih radova, doći će do sledećih izmena u režimu kretanja vozila javnog prevoza. Vozila na liniji 74 će u oba smera saobraćati preko Starog savskog mosta, Karađorđeve ulice i Nemanjine do svoje redovne trase, a trasa linija 88 i 89 će u smeru ka Zemunu i Novom Beogradu ići preko Starog savskog mosta, Bulevarom Mihajla Pupina, Bulevarom antifašističke borbe do auto-puta i dalje redovnom trasom. 
 
 Linija 94 će se u smeru ka Novom Beogradu kretati ulicom Dr Milutina Ivkovića, preko Autokomande i auto-putem do svoje redovne trase. U suprotnom smeru linija ne menja trasu. 
 
 Linija 601 će u smeru ka Surčinu će saobraćati preko Starog savskog mosta, Bulevara Mihajla Pupina, Bulevara antifašističke borbe do auto-puta i dalje svojom redovnom trasom. U suprotnom smeru linija ne menja trasu.
 
 U suprotnom smeru, trase linija 94, 88, 89 i 601 se ne menjaju. Privremeno se ukidaju sledeća stajališta na auto-putu i mostu „Gazela” u smeru ka Novom Beogradu i Zemunu: „Deligradska” i „Mostar” za linije 17 i 18 i „Sava centar” za sve linije. Na izmenjenom delu trase linije će koristiti postojeća stajališta.
 
Iz ovog sekretarijata preporučuju vozačima koji se kreću preko „Gazele” u smeru od Niša (starog dela Beograda) ka Šidu (Novom Beogradu) da do završetka ove faze radova na mostu „Gazela” maksimalno izbegavaju korišćenje putničkih vozila i da koriste sredstva javnog prevoza.
 
Sva putnička vozila koja se kreću u smeru od starog dela Beograda ka Novom Beogradu treba da za svoje kretanje koriste alteranativne pravce preko Starog savskog i Brankovog mosta. Vozila koja se sa „Gazele” isključuju prema Novom Beogradu i Zemunu treba da koriste saobraćajne petlje kod Beogradske arene.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου