Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Kakvu nekretninu možete kupiti za 50 hiljada evra


Zavisno od lokacije u Srbiji se za 50.000 evra može kupiti mali stan u Beogradu, nešto veći u okolini Beograda ili nekoliko kuća u nekom manjem mestu.
nekretnine-terasa1
U centralnim beogradskim zonama za 50 hiljda evra danas može da se kupi samo garsonjera. Primera radi, na svega 30 kilometara od centra Novog Sada, za istu sumu može da se pazari čak pet kuća, a na Goliji - neverovatnih 40 hektara zemljišta.

U Banovcima i podavalskim naseljima može da se nađe kuća površine do 60 kvadrata sa placem od pet do šest ari.

Za sumu od 50 hiljada evra, u Boru može da se kupi stan od stotinak kvadrata u 'Palestinskom naselju', ili kuća od 250 kvm. U starom delu Bora za 50.000 evra moguće je kupiti čak četiri jednosobna stana, a za kuće sa okućnicom od približno 40 ari u selima Zlot i Brestovac treba izdvojiti između 15.000 i 30.000 evra, kaže Dragan Volanović iz agencije za nekretnine Europolis.

U Vršcu je za istu sumu moguće kupiti dva nova stana od po 36 kvm na Vojničkom trgu ili jedan stan od 70 kvm u staroj zgradi.

Suma od 50.000 evra nedovoljna je da se u Novom Sadu i najbližoj okolini kupi komforan stan, dok se takve nekretnine na svega 30 kilometara od grada mogu naći za manje od 10.000 evra.

Novi stan u centru Novog Sada, površine 35 kvadrata, košta 50.000 evra, dok se za istu sumu mogu naći duplo veće nekretnine na Detelinari ili Satelitu, tvrdi Zdenko Peršaj, direktor prodaje u Solis nekretninama.

Vikendice na Fruškoj gori danas se pazare za 30.000 evra. Neočekivano, salaš na Čeneju, površine dva hektara, bez vode i struje, staje gotovo 100.000 evra, a takve nekretnine uglavnom kupuju ličnosti sa estrade.

Do početka ekonomske krize nekretnine su u Novom Pazaru bile na ceni skoro kao u Beču. Ali, danas za 50.000 evra može da se kupi stan od 50 do 60 kvadrata u centru grada ili lepo porodično imanje na periferiji. Prodaja je solidna, jer se u Novi Pazar doseljava veliki broj žitelja severne Crne Gore, sa Peštera, Golije i Rogozne, a u nekretnine ulažu i brojni gastarbajteri.

Cena nekretnina upola je niža u Raški, Sjenici i Tutinu gde se za 50.000 evra mogu kupiti i dva stana površine 50 kvadrata. Za ove pare na Pešteru se može kupiti i 20 hektara zemljišta, a na Goliji duplo više.

Za 50.000 evra u Leskovcu može da se pazari stan od 100, a u centru Niša od 75 kvadrata. Još povoljnija situacija je u Aleksincu gde se za ovaj novac mogu kupiti čak dva jednoiposobna stana, a u Vlasotincu dve garsonjere. U selima u bližoj okolini Niša mogu se kupiti tri seoska imanja sa solidno očuvanom kućom. Ista je situacija i u Grdelici, Vučju ili Predejanima gde se svaka treća kuća prodaje za po 20.000 evra, ali kupaca nema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες