Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

NA SEVERU KOSOVA MIRNO, SRBI PROVELI NOĆ U ŠATORIMA

(0)   Subota, 29. Oktobar, 2011.| Autor: Agencija TANJUG

ZUBIN POTOK - Tokom protekle noći na severu Kosova i Metohije nije zabeleženo kretanje Kfora, a jedan broj Srba i ovu noć je proveo na barikadama koje su postavljene na putevima na severu pokrajine.

Srbi su prethodnu noć zbog hladnoće u nešto manjem broju nego obično proveli u automobilima, šatorima i oko vatre upaljene ispred barikada postavljenih u Zupču, Jagnjenici, Kosovskoj MItrovici i na još nekoliko lokacija gde se dežura na barikadama.

Saobraćaj preko dva administrativna prelaza na severu Kosova se ne obavlja, a koriste se zaobilazni putevi kako bi se stiglo do Raške, Ribarića i Novog Pazara odnosno došlo do severa Kosova iz ovih gradova.

Nakon odluke Srba da oslobode jednu saobraćajnu traku za prolazak jedinica Kfora komandant ove vojne misije Erhard Drevs izjavio je da Kfor neće koristiti pravo na slobodu kretanja sve dok sve međunarodne organizacije ne budu imale mogućnost slobodnog kretanja.

On je, juče tokom peseta Štrpcu rekao da je obećanje koje su dala odgovorna lica na severu Kosova o punoj slobodi kretanja Kforu "dobar prvi korak".

"Međutim, nećemo koristiti to pravo jer ne važi i za Euleks, zbog čega ne možemo proveriti da li postoji puna sloboda kretanja", poručio je Drevs.

On je ponovio da je njegov zahtev ostao isti, a to je da je potrebno obezbediti bezuslovnu i trajnu slobodnu kretanja za sve međunarodne misije, kako Kforu, tako i Euleksu i ostalim organizacijama i svim građanima.

"Sve dok se to ne obezbedi, Kfor će odustati od korišćenja date slobode kretanja. Neće biti podele između Kfora i naših međunarodnih partnera na Kosovu", poručio je Drevs.

U akciji Kfora koja je izvedena juče ujutro uklonjenje su barikade sa administrativnog prelaza Brnjak koji je i dalje van funkcije, a tom prilikom vojnici su jedan od kamiona koji je bio na barikadi gurnuli u provaliju prema jezeru Gazivode.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...