MADA do početka zimske ski-sezone ima još dosta vremena na Kopaoniku se radi užurbano, kao da će gosti stići već sutra. JP „Skijališta Srbije“ uređuju staze i žičare, povećan je i kapacitet akumulacionog jezera, pa će veštačkim snegom biti pokriveno 70 odsto staza. Ugostitelji, uz niz seminara i simpozijuma koji se održavaju u takozvanoj vansezoni, „glancaju“ hotele za doček Engleza, Rusa, Belorusa, Ukrajinaca, Moldavaca i gostiju iz Grčke, Makedonije, Republike Srpske i Crne Gore, kojih će, uz Srbe, biti najviše „podno Pančića“.
<a href='http://d1.openx.org/ck.php?n=a38f99d1&cb=1318746284' target='_blank'><img src='http://d1.openx.org/avw.php?zoneid=143430&cb=1318746284&n=a38f99d1' border='0' alt='' /></a>

Kopaonik
SEZONA na Kopaoniku će zvanično početi 9. decembra „Ski-opening“, tokom koje će gosti, od 9. do 12. decembra, moći da računaju na promotivne cene i do 50 odsto niže.
- Englezi dolaze u špicu sezone, a najvše će ih biti, oko 1.000, od 23. do 29. marta iduće godine, kada prvi put organizujemo „Ski-egzit“ na kome će učešće uzeti većina orkestara koji su letos učestvovali na „Egzitu“ u Novom Sadu - kaže Andrija Jeremijević, direktor hotela „Putnik“ i potpredsednik Udruženja hotelijera na Kopaoniku.
PARTNERI IZ BUGARSKE ZA razliku od ranijih godina, bugarski ski-centri Bansko i Borovec neće biti konkurencija Kopaoniku. Kako ističe Jeremijević, sa bugarskom agencijom „Velt“ dogovoreno je da deo gostiju, mahom sa „istoka“, avionom sleće na aerodrom u Sofiji i da se tu opredeljuju - da li će ostati u Bugarskoj ili će autobusom produžiti na Kopaonik. - Bugari nam više nisu konkurenti, već partneri sa kojima smo dogovorili plodnu saradnju koju ćemo narednih godina proširivati - naglašava Jeremijević.
Neki ovdašnji hotelijeri već su izbacili cenovnike za nastupajuću sezonu, neki će to učiniti narednih dana, moguće su i neke korekcije. U hotelu „Putnik“, primera radi, prosečna cena u sezoni (dvokrevetna soba sa švedskim stolom) iznosiće oko 30 evra, u martu će koštati 25 evra.

Jahorina
OLIMPIJSKI centar Jahorina objavio je cenovnik ski-karata za predstojeću sezonu. Najniža tarifa odnosi se na jednu vožnju koja staje dva evra, a najviša 500 evra za sezonske karte bez fotografije.
Potencijalne goste ove planine najviše interesuju ski-karte za šest dana. Odrasli će plaćati 150, a deca od pet do 15 godina 95 KM. Za skijaše „ranoranioce“ od 9 časova karta će koštati 15, a za one koji će skijati od 11 časova prevoz će iznositi 13,5 evra.
- Naše goste će obradovati akcijska prodaja sezonskih karata. Od sada pa do 20. novembra traje akcija pretprodaje sezonskih ski-pasa sa slikom za odrasle i decu. Popust je čak 50 odsto - kaže Zorica Stojanović, iz OC Jahorina.