Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Εκτύπωση
24/11/2011
 Από τις 24 έως τις 26 τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου στη Σερβία πρόκειται να λάβει χώρα το Πρώτο επενδυτικό φόρουμ για την ανάπτυξη του Τουρισμού, στο οποίο θα παρουσιαστούν διάφορα προγράμματα ανάπτυξης του Τουρισμού σε ορισμένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Επίσης, θα παρουσιαστούν και αναπτυξιακά προγράμματα, για τα οποία υποτίθεται ότι θα αποσπάσουν την προσοχή των ξένων επενδυτών. Το εν λόγω Φόρουμ πραγματοποιείται υπό τη χορηγία του προγράμματος «Βιώσιμος τουρισμός και ανάπτυξη του υπαίθριου τουρισμού», το οποίο εφαρμόζουν στην πράξη, από κοινού, πέντε πρακτορεία του ΟΗΕ, παράλληλα με την υποστήριξη της Κυβέρνησης της Σερβίας και του σερβικού Υπουργείου Οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης. Γράφει η δημοσιογράφος του Σταθμού μας Jelena Gligorić.

Στην ίδια συνάντηση θα συμμετάσχουν παραπάνω από 170 επενδυτές, εκπρόσωποι επιχειρήσεων που ασχολούνται με την ανάπτυξη, διάφοροι σύμβουλοι από τον τομέα οικοδόμησης ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων...Μισοί απ’αυτούς είναι ξένοι, και κατά τις τρεις επόμενες μέρες αυτοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με την τουριστική προβολή της Σερβίας, και, επίσης, να ενημερώσουν τους Σέρβους επιχειρηματίες για τις τελευταίες εξελίξεις στον παγκόσμιο Τουρισμό.
Ο κ. Goran Petković, κρατικός γραμματέας στην έδρα του σερβικού Υπουργείου Τουρισμού, λέει ότι η εν λόγω τουριστική προβολή της Σερβίας είναι σε συνάφεια προς την τοποθέτηση στρατηγικής σημασίας της χώρας μας υπέρ της παραπέρα ανάπτυξης του Τουρισμού, στην οποία επισημάνθηκαν οι κατευθύντριες γραμμές ανάπτυξης και στην οποία αναφέρονται οι στόχοι προτεραιότητας στον τομέα αυτό.
«Εδώ πρόκειται, κυρίως, για σύντομες διακοπές στις μεγάλες πόλεις, για τουρισμό των νεολαίων, για τουρισμό στα σερβικά βουνά, λίμνες και ποτάμια, και κυρίως πλάι στην όχθη του Δούναβη. Θα προσπαθήσουμε να αποσπάσουμε την προσοχή των ξένων επενδυτών ακριβώς για την καταβολή χρημάτων με σκοπό την ανάπτυξη αυτής της μορφής τουρισμού στη Σερβία», επισήμανε.
Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι κατά τα μερικά περασμένα χρόνια η Κυβέρνηση της Σερβίας κατέβαλε αρκετά μεγάλες προσπάθειες με σκοπό να βελτιώσει την κατάσταση στον Τουρισμό της Σερβίας, βοηθώντας στην ανάπτυξη απαραίτητων τουριστικών εγκαταστάσεων. Χάρη στη δωρεά της ισπανικής Κυβέρνησης, και, επίσης, χάρη στις προσοπάθειες των πέντε πρακτορείων του ΟΗΕ, έχουν δημιουργηθεί προϋποθέσεις για διοργάνωση αυτού του Φόρουμ.
Ο κ. Vilijam Infante, εκπρόσωπος του Μόνιμου Γραφείου του ΟΗΕ στη Σερβία, λέει ότι από το εν λόγω Φόρουμ αναμένεται να σημειώσει τρία αποτελέσματα – να αποσπάσει την προσοχή των επενδυτών στην παραπέρα ανάπτυξη του υπαίθριου τουρισμού στη Σερβία (δηλ. στα χωριά και στα βουνά της Σερβίας), να παρουσιάσει ορισμένες επί μέρους τουριστικές περιοχές της Σερβίας και να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρηματικά μέσα. «Ο ΟΗΕ εκφράζει ικανοποίηση από το γεγονός που η ισπανική Κυβέρνηση έχει διαθέσει το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης του υπαίθριου τουρισμού στη Σερβία, ο οποίος τώρα σημειώνει και συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα. Πέρσι στη Σερβία εκπονήθηκε και ψηφίστηκε και συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης του υπαίθριου τουρισμού»,- λέει ο κ. Infante, και επισημαίνει, σαν τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τουριστικές περιοχές στη Σερβία την περιοχή της λίμνης Vlasinsko jezero, γύρω από την οποία υπάρχουν ψηλά βουνά με όαση παρθένας φύσης και με αφθονία φρούτων του δάσους.
Ο διευθυντής της σερβικής Εταιρείας υπεύθυνης για την παραπέρα ανάπτυξη του Τουρισμού, κ. Rafael Pupovac, λέει ότι απότερο στόχο αυτού του Επενδυτικού Φόρουμ, στο Βελιγράδι, αποτελεί η παραπέρα ανάπτυξη του Τουρισμού πάνω σε γερές βάσεις, καθώς και ότι κατά την παρούσα στιγμή στη βάση των στοιχείων αυτής της Εταιρείας βρίσκονται 130 διάφορα προγράμματα ανάπτυξης του Τουρισμού στη Σερβία, που θα έπρεπε να παρουσιαστούν σε ντόπιους και ξένους επενδυτές, για να εξασφαλιστούν τα χρηματικά μέσα για την υλοποίησή τους – όχι μόνο το κεφάλαιο, αλλά και οι γνώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...