Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΣΟΒΟ


Νέα οδοφράγματα έστησαν τη νύχτα Σέρβοι κάτοικοι του βορείου Κοσόβου στον οδικό άξονα Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα - Λεπόσαβιτς, σε τμήμα του δρόμο  όπου η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο KFOR νωρίτερα...
είχε απομακρύνει εμπόδια από το οδόστρωμα.

Τα οδοφράγματα, ύψους 2,5 μέτρων, από χώμα, άμμο και ογκώδεις βράχους στήθηκαν κατά μήκος της γέφυρας κοντά στην πόλη Ζβέτσαν.

Στρατιώτες της KFOR απομάκρυναν χθες μέρος των οδοφραγμάτων στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου κι όταν οι Σέρβοι άρχισαν να μεταφέρουν νέες ποσότητες άμμου και χαλικιών και να στήνουν νέο οδόφραγμα, έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους πολίτες. Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους φορούσαν μάσκες αερίων για να προστατευθούν από τα δακρυγόνα.

Τη νύχτα οι συγκεντρωμένοι Σέρβοι άρχισαν να φεύγουν από την περιοχή.

Στη μία μετά τα μεσάνυχτα, στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη, χωρίς να τραυματιστεί κανένας. 

Ο περιφερειακός διοικητής της αστυνομίας του Κοσόβου Μπεσίμ Χότι δήλωσε ότι από την έκρηξη καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα και πως παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα όσων προκάλεσαν την έκρηξη. 

Η ένταση στην περιοχή του βορείου Κοσόβου είναι οξυμένη τους τελευταίους μήνες, καθώς η κυβέρνηση της Πρίστινας προσπαθεί να εδραιώσει την κυριαρχία της.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι Σέρβοι κάτοικοι στο βόρειο Κόσοβο έχουν στήσει οδοφράγματα σε κεντρικούς οδικούς άξονες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποστολή, από τις αρχές της Πρίστινας, τελωνειακών και αστυνομικών σε δύο διαβάσεις, στα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου