Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

GORSKA SLUŽBA SPASAVANJA GASI POŽAR NA STAROJ PLANINI



(1) Send to friend Print Sreda, 23. Novembar, 2011.| Autor: Agencija TANJUG

BEOGRAD, KNJAŽEVAC - Tim Gorske službe spasavanja iz stanice Knjaževac se na zahtev Štaba za vanredne situacije priključio vatrogascima u borbi sa vatrenom stihijom na Staroj planini, saopštila je ta služba.

Požar na Staroj planini, koji je izbio u nedelju, još nije lokalizovan, zahvatio je više od 50 hektara niskog rastinja i lišća, u blizini vrha Babin zub, na oko 1.400 metara na oko 1400 metara nadmorske visine, a gašenje je otežano zbog nepristupačnog terena.

Pomoć i znanje GSS čiji su članovi bili jedni od prvih učesnika u gašenju požara na Rtnju prošle sedmice može biti od velike važnosti za ljudstvo na planini jer se za sredu najavljuju susnežica i sneg.

Specijalizovana oprema za kretanje po planinskom terenu kojom će spasioci omogućiti vatrogascima prilaz do nepristupačnih delova planine je poslata na teren iz centralnog magacina u Beogradu.

Spasilački tim iz Beograda su na vezi sa nadležnima u očekivanju razvoja događaja, spakovani i spremni da priteknu u pomoć u dejstvu po nepristupačnim delovima Stare planine, navedeno je u saopštenju.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....