Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Počela gasifikacija šidske opštine

24. novembar 2011. | 14:01 | Izvor: Tanjug,RTV | Foto: IVV
KUKUJEVCI, ŠID -
Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović označili su danas u Kukujevcima kod Šida početak radova na gasifikaciji naselja šidske opštine vrednih ukupno 16 miliona evra, koji bi trebalo da budu završeni do sredine iduće godine.

Ta sremska opština je pretposlednja od ukupno 45 lokalnih samouprava u Vojvodini koja dobija mogućnost snabdevanja građana i privrede prirodnim gasom, a kako je danas najavljeno iduće godine bi trebalo da počnu i radovi na gasifikaciji banatske opštine Bela Crkva kao poslednje u tom nizu.
Ističući da je izgradnja infrastrukture preduslov za privlačenje stranih investicija, otvaranje novih radnih mesta i kvalitetniji život građana, Pajtić je izjavio novinarima da je proteklih nekoliko godina Pokrajinska vlada finansirala izgradnju više od 80 kilometara gasne mreže u Vojvodini i u gasifikaciju uložila oko 500 miliona evra.
"To je izuzetno značajno za poboljšanje uslova privređivanja, privlačenje investicija i viši životni standard građana", ponovio je Pajtić.
gasifikacija sid kukujevci
Prema rečima Bajatovića radovi na izgradnji gasne mreže i glavne merno-regulacione stanice u tom šidskom mestu obavljaju se po tehnološki najvišim standardima u toj oblasti, a finanansijska sredstva su obezbeđena strateškim partnerstvom Opštine Šid, "Srbijagasa" i italijanskog konzorcijuma "GAP".
"Kada je formirana sadašnja pokrajinska administracija jedan od dogovora, potvrđen i u Vladi Srbije, bio je da do polovine 2012. godine sve opštine u Vojvodini dobiju mogućnost da se snabdevaju prirodnim gasom", istakao je Bajatović i dodao da taj energent nije najskuplji kako se obično smatra, već da je jeftiniji čak i od čvrstih goriva ukoliko se racionalno koristi.
On je naglasio da je u dogovoru sa Agencijom za energetiku smanjena cena priključaka za domaćinstva na najviše 650 evra, uz mogućnost kreditiranja na tri do pet godina.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...