Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

SRBI PO POLJSKOJ DIVLJALI S HULIGANIMA

MARŠ NEZAVISNOSTI U VARŠAVI PREKINUT ZBOG NEREDA


(0) Send to friend Print Subota, 12. Novembar, 2011.| Autor:

VARŠAVA - Haos u Varšavi.
Marš nezavisnosti u Varšavi, kojim poljski nacionalisti redovno obeležavaju nacionalni praznik, zabranjen je juče nakon žestoke tuče ekstremnih desničara s policijom, koja ih je odvajala od kontramarša levičarskih organizacija. Desničarima su po pozivu pomagali huligani iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Nekoliko policajaca je ranjeno, dvojica su morala da budu prevezena u bolnicu, a 100 huligana je uhapšeno.

Na Trgu ustava u centru poljske prestonice okupilo se po podne nekoliko hiljada uglavnom mladih, s njima i huligani poljskih fudbalskih klubova, a sudeći po zastavama Srbije, Hrvatske i Slovačke u masi, bilo je i najavljenih huliganskih pojačanja iz tih zemalja. Skoro 2.000 mladih iz poljskih levičarskih organizacija, okupljenih u blizini, od podneva očekivalo je njihov marš u nameri da ga blokira.

Radikalni nacionalisti nasrnuli su odmah na policiju, koja je nastojala da ih rastera suzavcem, vodenim topovima i pendrecima. Maskirani mladići s kapuljačama na glavama i maramama preko usta bacali su petarde, flaše i kamenice.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες