Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

"Svarovski" stiže u Srbiju »

Vlada Srbije usvojila je sporazum između države i prestižnog austrijskog investitora, kompanije "Svarovski", koji će uskoro i formalno potpisati Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i ova kompanija.


Kompanija planira da se u prvoj fazi uloži 15 miliona evra u Subotici i počne osnovnu proizvodnju, koja obuhvata proces obrade, spajanja i pakovanja kristala, koji će kompletno biti namenjeni izvozu.
Postoji mogućnost proširenja investicije kroz drugu fazu, što će značiti i povećanje iznosa investicija Svarovskog u Srbiji, ističe se u saopštenju.
U pregovorima sa ovim vodećim svetskim proizvođačem, koji su vođeni tokom ove godine, učestvovali su predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) u saradnji sa austrijskom ambasadom.
"Svarovski" Internešenel Holding AG sa sedištem u Švajcarskoj bavi se proizvodnjom kristala za nakit i ukrasne figure, kao i materijala od kristala za modnu industriju i kristalne lustere.
Ova kompanija, koja u 120 zemalja zapošljava oko 24.840 ljudi, imala je u 2009. godini obrt od 2,25 milijardi evra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...