Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

SVEČANO OSVETLJENJE ZA NOVU GODINU I BOŽIĆ

| Autor: Agencija TANJUG

BEOGRAD - Dekorativno osvetljenje za novogodišnje i Božićne praznike u Beogradu biće postavljeno između 1. i 15. decembra, a očekuje se da zasvetli od 19. decembra, najavljeno je iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove.
 
Svečano osvetljenje grada za Novu godinu i Božić biće koncentrisano na uži centar grada - od Slavije do Kalemegdana preko Trga Nikole Pašića, kao i na Bulevar kralja Aleksandra i dva novobeogradska bulevara, navedeno je u saopštenju.
 
Budžetom za 2011. godinu predviđena je nabavka nove opreme za novogodišnje osvetljenje, čija procenjena vrednost iznosi 30 miliona dinara i ukrašavaće Knez Mihailovu ulicu, Ulicu kralja Milana i Bulevar kralja Aleksandra (od Trga Nikole Pašića do Cvetkove pijace).
 
Reč je o tehnološki savremenoj, energetski efikasnoj LED opremi sa malom potrošnjom električne energije i dugim životnim vekom izvora svetlosti. U prethodne tri godine vršena je reparacija postojeće opreme i nije nabavljana nova za novogodišnje osvetljenje grada, kaže se u saopštenju.
 
Za praznike će biti ukrašene sledeće lokacije - Knez Mihailova ulica sa bočnim ulicama, Trg Republike, Terazije, Trg Nikole Pašića i prilaz Starom dvoru, Bulevar kralja Aleksandra (od trga Nikole Pašića do Cvetkove pijace), Ulica kralja Milana, Ulica kneza Miloša, Beogradska, Makenzijeva (od Trga Slavija do gradića Pejton), Nemanjina, Bulevar Oslobođenja od Franše Deperea do Slavije i Trg Slavija.
 
Dekorativno osvetljenje biće postavljeno i u Svetogorskoj, Makedonskoj, Takovskoj (od Bulevara kralja Aleksandra do Svetogorske), parka ispred Doma vojske, parka na Savskom Trgu, platou ispred zgrada Gradske uprave, Gospodskoj u Zemunu, Bulevaru Mihajla Pupina (od Brankovog mosta do kružnog toka), Bulevaru Dr Zorana Đinđića, Kolarčevoj, Prizrenskoj, Brankovoj ulici i Zelenom vencu, kao i u Dečanskoj ulici.
 
Radovi na demontaži očekuju se u periodu od 20. do 27. januara 2012. godine.
 
Izvođenje montažno-demontažnih radova obaviće JKP "Javno osvetljenje" Beograd i u tu svrhu je izdvojeno 25 miliona dinara, navedeno je u saopštenju.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες