Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

10 smartphone aplikacija za radoholičare



Prema istraživanjima Evrostata, Srbija je iznad evropskog proseka po broju mobilnih uređaja. U Srbiji ima oko milion pametnih mobilnih telefona, a njihov broj raste jer korisnici žele da imaju stalan pristup internetu i sve korisne aplikacije.
telefon-iphone1
Najviše aplikacija je kreirano za Android telefone, ali je veliki izbor i za Nokije koje rade na Simbianu. U Srbiji se najmanje koriste iPhonovi pa su i aplikacije za Ios najmanje interesantne mladom biznismenu u našoj zemlji, iako iPhone svuda predstavlja statusni simbol.

Pogledajte 10 najpopularnijih aplikacija za smartfonove koji će svakom radoholičaru olakšati svakodnevno poslovanje.

 Dropbox
Ako vam je potreban pristup važnim fajlovima koji se nalaze u virtualnom skladištu, ovo je aplikacija za vas. Posebno ako postoje dokumenti koji vam moraju biti dostupni u svakom trenutku, naročito ako ih zaboravite.

Taskos
Postoji gomila aplikacija koje vam pružaju hvatanje beleški, ali retko koja je efikasna, izgleda dobro i sinhronizuje se sa Google Tasks-om. Unos beleški i podsetnika je lak, čak je moguće koristiti i glasovne komande, ali samo na engleskom. Sem dodavanja, menjanja i brisanja mogući su i pozivi iz aplikacije. Uz ovu aplikaciju poslovna sekretarica gotovo da nije potrebna.

Worldcard
Worldcard koristi prednosti kamere na vašim smartfonovima, da slika vizitkartu i automatski upiše tekst direktno na vašu kontakt listu. Aplikacija prepoznaje i analizira tekst da stvori zapis kontakta, a softver telefona onda kopira podatke na PC. Rokovnici su uz ovu aplikaciju davno prevaziđena stvar, a svi neophodni kontakti se nalaze na jednom mestu uredno sortirani.

Astrofile manager
Pomaže u organizovanju fotografija, muzike, video klipova itd. Sličan je Windows Exploreru ili Macovom Finderu i pomaže da se lakše organizuju fajlovi. I pregled fotografija na ovoj aplikaciji je bolji od standardnog. Više je za zabavu neko za posao, ali organizovanje fajlova je neophodno za svaku vrstu biznisa. Nije baš prvi izbor za svakodnevni biznis, ali je aplikacija koja najbolje spaja poslovni i zabavni segment.

Barcode scanner
Skenira bar kodove na proizvodima a onda mogu da se potraže cene. Možete recimo skenirati cene koje sadrže posebne kodove, URL, kontakt informacije...Ovo je odlično ako se nalazite u inostarnstvu pa želite da uporedite cene sa domaćim.

Quick office
Ovo je moćan softver, koji i te kako može biti alternativa MS Office na laptop računaru. Ne zna se još uvek kako se snalazi sa komplikovanijim excel formulama, ali se čini da je dorastao svim uobičajenim zadacima, što je dovoljno za osnovne radnje u pokretu i za hitne slučajeve.

Rebtel
Ovo je pre usluga nego aplikacija. Ideja je da, kada ste u inostranstvu ili želite da zovete inostranstvo sa svog mobilnog telefona, Rebtel će dodeliti lokalni broj u zamenu za međunarodni. Onda se naplaćuju lokalne stope, plus manja provizija po minutu zavisno od zemlje.

Fuze Meeting
Ova aplikacija je sigurno dobar izbor za poslovne ljude jer olakšava saradnju u biznisu. Korišćenje ove aplikacije omogućava da s poslovnim partnerima delite informacije bilo kog sadržaja sa bilo koje sprave i iz bilo kog dela sveta. Geografija ne predstavlja nikakvu prepreku dovoljno je samo da imate telefon i 3G signal ili bežični internet i poslovni dogovori su mogući.

Linkedin
Pomoću ove aplikacije možete da ostanete povezani na poslovni profil i da budete u vezi sa profesionalnim saradnicima. Možete čitati druge profile, slati pozivnice za događaje, čitati ili postavljati statuse i slati imejlove svojim kontaktima. Danas ste u poslovnom svetu niko, ako vas nema na ovoj mreži.

Business calendar
To je kompletan kalendar koji je sinhronizovan sa drugim Google kalendarima, a ima grafički i tekstualni prikaz, pretraživanje, lako prebacivanje između rokova i događaja u mesečnom prikazu. Primera radi možete i da dodate ponavljanje obaveštenja o događajima koji se održavaju svake nedelje u utorak.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....