Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΑΡΑ ΠΛΑΝΙΝΑ Εκτύπωση
15/12/2011
 Στις 25 τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου στο σερβικό βουνό Στάρα Πλανίνα (Stara planina - στη μετάφραση ‘παλιό βουνό’) πρόκειται να εγκαινιαστεί το ομόνυμο ξενοδοχείο, για την οικοδόμηση του οποίου το κράτος έχει επενδύσει 30 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, δηλαδή στην αρχή της λειτουργίας αυτού του ξενοδοχείου και του τριγύρω χιονοδρομικού κέντρου, οι τιμές θα γίνουν ενδεικτικές, και, επίσης, το σκι θα γίνει δωρεάν στις πίστες αυτού του χιονοδρομικού κέντρου. Επιμέλεια Jelena Gligorić.

Το ξενοδοχείο «Στάρα πλανίνα», τεσσάρων αστέρων, κτίστηκε μέσα σε χρονική περίοδο 16 μηνών, και βρίσκεται στο βουνό Στάρα πλανίνα, στα ανατολικά διαμερίσματα της Σερβίας, προς τη Βουλγαρία, στην τοποθεσία που λέγεται Jabučko ravnište, σε υψόμετρο 1350 μέτρων. Σύμφωνα με τα λόγια του κυρίου  Goran Petković, υψηλόβαθμου παράγοντα του Υπουργείου Οικονομίας Σερβίας, πρόκειται για πρώτη φάση οικοδόμησης και ανάπτυξης αυτού του τουριστικού κέντρου. «Τα σχέδια προβλέπουν την ύπαρξη ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων για συνολικά 22 χιλιάδες τουρίστες. Εκτός από το ξενοδοχείο για το οποίο γίνεται λόγος και το οποίο θα φιλοξενήσει τους πρώτους επισκέπτες στις 30 Δεκεμβρίου, εδώ μιλάμε και για την κατασκευή όλης της συναφούς Υποδομής – αυτοκινητόδρομων, αγωγών για τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια, τραφό σταθμών μετασχηματισμού του ηλεκτρικού ρεύματος, υδραγωγού, διοχέτευσης και εγκαταστάσεων καθαρισμού των απόνερων»,- λέει ο κ. Πέτκοβιτς.
«Το ξενοδοχείο έχει 380 κλίνες σε 146 δίκλινα δωμάτια και διαμερίσματα. Οι επισκέπτες έχουν στη διάθεσή τους τρείς αίθουσες συνεδριάσεων, ένα εστιατόριο, πιτσαρία, κυλικείο, παιδικό σταθμό, γήπεδο για πατινάζ, λουτροθεραπευτήριο και κέντρο αναψυχής, και, τέλος, μια ανοικτή και μια κλειστή πισίνα»,- λέει ο διευθυντής της δημόσιας επιχείρησης «Stara planina», κ. Svetislav Popadić, και προσθέτει ότι το ξενοδοχείο διαθέτει υπόγειο γκαράζ με 147 θέσεις για παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Τέλος, αναφέρουμε ότι τέλη Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Στάρα πλανίνα», στο ομόνυμο σερβικό βουνό, πρόκειται να οργανωθεί τριήμερο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, με χιονοδρομία στις πίστες, στις οποίες οι χιονοδρόμοι θα έρχονται οργανωμένα με λεωφορείο, επειδή το νέο σύρμα δεν πρόκειται να λειτουργήσει αμέσως στην αρχή. Άλλωστε, οι πίστες χιονοδρομίας στο βουνό Στάρα πλανίνα έχουν συνολικό μήκος 12 χιλιομέτρων, και, επίσης, υπάρχουν πίστες διαφόρων κατηγοριών – για τους αρχαρίους και για εκείνους που ξέρουν καλό σκι.. Το βουνό Στάρα πλανίνα, που αποτελεί, στην ουσία, μέρος του ορεινού όγκου μήκους και μέχρι 550 χιλιομέτρων, είναι σκεπασμένο με παχύ στρώμα χιονιού σχεδόν έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....