Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε επέμβαση της Πρίστινας


 

Photo: RIA Novosti
 Εκτυπώστε το άρθρο Ενημερώστε το φίλο σας για το Email  Προσθέστε στο μπλογκ
Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να προέρχεται από την Πρίστινα η «άδεια» για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Σέρβους κοσοβάρους, που έχει μπλοκαριστεί από την αστυνομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα διοικητικά σύνορα της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου.
Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Εκτάκτων Περιστατικών Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού. Ο υπουργός υπενθύμισε ότι στο έδαφος του Κοσόβου επιτράπηκε να περάσουν μόνο δυο φορτηγά και στα υπόλοιπα επιβλήθηκε συνοδεία.
Όπως είπε ο Σοϊγκού, το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων Ρωσίας ενεργεί σε αυστηρή αντιστοιχία με το ψήφισμα του ΟΗΕ και στέλνει στο Κοσσυφοπέδιο αποκλειστικά ανθρωπιστικό φορτίο. «Το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων είναι έτοιμο για οποιοδήποτε τελωνιακό έλεγχο του φορτίου, όμως όλοι πρέπει να αντιλαμβάνονται ξεκάθαρα ότι η αυτοκινητοπομπή κατευθύνεται για το σερβικό θύλακα της Κόσοφσκα Μιτρόβιτσα. Αυτοί όμως θέλουν να τη δώσουν στην κρίση της κυβέρνησης της Πρίστινας, πράγμα που δεν επιτρέπεται», - είπε ολοκληρώνοντας ο Σοϊγκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...