Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

У Нову годину уз музику и ватромет


На платоу испред Дома Народне скупштине у „најлуђој ноћи” биће организован традиционални концерт и ватромет. – Први пут Трг отвореног срца од 12. децембра
Како то традиција налаже, и Нова 2012. година у престоници ће бити дочекана свечаним концертом на платоу испред Дома Народне скупштине. Последње минуте 2011. посетиоци ће испратити уз свирку „Плавог оркестра”, а у први јануар увешће их хитови бенда „Ван Гог”. Музички дефиле употпуниће и групa „Галија” која ће отворити велику журку, а на крају прославе на бину ће изаћи Сергеј Ћетковић.
За осмишљање програма, под називом „Београд – град отвореног срца” задужен је „Белеф центар”, док ће водитељка прославе бити Ивон Јафали.
– Осим журке у „најлуђој ноћи”, у току децембра и јануара припремили смо разноврстан културно-забавни програм, као што је Београдска ледена сцена на Тргу Николе Пашића и Улица отвореног срца у Светогорској. Први пут ће бити отворен и Трг отвореног срца на Тргу Републике. Ту је и ново декоративно осветљење постављено у Булевару краља Александра, Улици краља Милана, и у Кнез Михаиловој – најављује Татјана Пашић, помоћница градоначелника.
Овогодишњи концерт биће четири милиона динара јефтинији него прошлогодишњи, истакла је Пашићева. Прослава ће коштати 20 милиона динара, половину новца ће обезбедити град, а других 50 одсто спонзори.
Неда Курјачки, портпаролка Београдске културне мреже која организује Трг отвореног срца, каже да ће ова манифестација бити отворена 12. децембра. На Тргу Републике биће постављене кућице и дрвене тезге на којима ће посетиоци моћи да купе сувенире и да се окрепе уз кувано вино, кафу, топлу чоколаду или храну.
– Гости ће пити из посебних новогодишњих шоља које ће моћи да пазаре овде. Оне ће коштати 150 динара, а приход од продаје биће поклоњен Београдском беби-клубу, за донирање мајки и њихових новорођенчади. Радно време Трга отвореног срца биће од 10 до 23 сата сваког дана, осим у новогодишњој ноћи када ће штандови бити на располагању до два часа после поноћи – објашњава Неда Курјачки.
Владан Ђурковић, уметнички директор позоришта „Дадов”, које је осмислило Београдску ледену сцену на Тргу Николе Пашића, најављује да ће бесплатно клизалиште почети да ради сутра и биће отворено до 31. јануара. Суграђани ће до тада имати прилику да искористе око 240 бесплатних термина и да уживају у више од 40 музичких програма.
– Госте ће забављати неки од тренутно најактуелнијих музичара, међу којима су „Земља грува”, Марчело, „Кал”, „Севдах бејби” и други. Биће организовани бесплатни курсеви клизања, школа карлинга, хокејашки турнири... Клизалиште су помогле и компаније НИС, „Телеком Србија” и „Гранд казино” – објашњава Ђурковић.
----------------------------------------------
Рекордан број страних гостију
Дејан Веселинов, директор Туристичке организације Београда, каже да би у новогодишњој ноћи престоницу требало да посети рекордан број гостију из иностранства. Највише посетилаца доћи ће, по традицији, из бивших југословенских република.
– За новогодишње празнике очекујемо 10.000 до 15.000 туриста – истиче Веселинов.
Он најављује да ће ТОБ, између осталог, за госте последњих дана децембра и 1. јануара у сарадњи са предузећем „Ласта” организовати обиласке престонице аутобусом, уз објашњења на српском и енглеском језику. Посебне туре отвореним аутобусом планиране су од Трга Републике до Славије на сваких пола сата.
----------------------------------------------
Сатница новогодишњег концерта
–  21.00 „Галија”
– 22.30 „Плави оркестар”
– 00.00 Ватромет и новогодишњи валцер, „Ван Гог”
– 1.30 Сергеј Ћетковић
Н. Белић
објављено: 08.12.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....