Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

NOVO DEČJE IGRALIŠTE U PARKU NA SLAVIJI


U parku na Trgu Slavija otvoreno je nove dečije igralište površine 360 kvadratnih metara



BEOGRAD - Za sve posetioce otvoreno je novo dečje igralište u parku na Slaviji, na prostoru od ukupno 360 kvadratnih metara. 
 
Igralište se sastoji od osam manjih površina oivičenih sivim betonskim pločama, sa 16 dečjih rekvizita, od kojih su tri za decu sa posebnim potrebama. 
 
Kao zaštita od mogućih padova, ispod svih rekvizita izlivena je specijalna gumena podloga. Oko ovih „mini” dečjih igrališta postavljeno je pet klupa sa naslonom tipa „stara beogradska” i po dve đubrijere, a obnovljeni su i oštećeni travnjaci. 
 
– Igralište na Slaviji je završeno i ono je jedno od ukupno 25 modernih savremenih dečjih igrališta koje smo planirali. Našim sugrađanima želimo da obezbedimo što više prostora gde mogu prijatno da provode slobodno vreme, izvode decu, šetaju ljubimce i upravo zbog toga apelujemo na sve Beograđane da čuvaju parkove i zelene površine. 
 
Pojedinci koji nanose besmislenu štetu moraju biti svesni da to čine svom gradu, svojim komšijama, a na kraju i samima sebi. Beograd može biti dobro mesto za život samo  ako svi o njemu vodimo računa – rekla je Gordana Miljojković, predstavnica za medije JKP „Zelenilo – Beograd”.
 
Već prvog dana igralište su zauzeli najmlađi, u pratnji starijih, koji nisu krili zadovoljstvo novim prostorom.
 
Do sada je završeno 14 dečjih igrališta, a uskoro će biti dovršeno još četiri.  Završena su igrališta u blokovima 19a, 22, i 70, Ulici Save Burića u Zemunu, u Pančićevoj 12-14, u Ulici lipa br. 25 – Cerak vinogradi, u Serdar Janka Vukotića 30, na Labudovom brdu, kod Bogoslovije u Mije Kovačevića 9, parku na Belim vodama, Banovom  brdu, u Zemunskom parku, Hajd parku, i Zvezdarskoj šumi. 
U toku je izgradnja igrališta u Zaplanjskoj 70-74, na Vidikovačkom vencu 53,  Husinskih rudara 23 i Patrisa Lumumbe 96-98 na Karaburmi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου