Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Olimpijske igre u Atini 2004. doprinijele ukupnom dugu Grčke


Balkans.com Business News Correspondent - 28.12.2011

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žak Rog kaže da su Olimpijske igre u Atini 2004. doprinijele ukupnom dugu Grčke.

Rog je naveo da su ogromna kašnjenja u radovima na organizaciji i pripremama Igara u Atini “odigrala ulogu u povećanju grčkog ogromnog duga”.

“Može se bez dvoumljenja reći da su Igre 2004. odigrale svoju ulogu u tome”, rekao je Rog za dnevni list Katimerini tokom posjete Atini ranije ovog mjeseca.

Prvi čovjek MOK je precizirao da u ukupnom spoljnom dugu Grčke Olimpijske igre u Atini učestvuju sa “dva do tri odsto”. Rog je naglasio da su Igre u Atini mogle da koštaju mnogo manje.

“Igre su mogle da budu organizovane po mnogo nižoj cijeni. Primjera radi, zbog kašnjenja su se angažovale duple smjene, a noćni rad se plaćao mnogo više”, rekao je Rog.

On je podsjetio da su mnogi olimpijski objekti bili završeni samo par nedjelja prije Igara, uz promjenu Vlade u Grčkoj samo pet mjeseci pred početak OI.

Igre u Atini koštale su oko 13 milijardi evra, uključujući milijardu potrošenu na bezbjednost. (Tanjug/Capital.ba)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....