Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Превалили 14 километара кроз сметове до болесних


Полицајци Саша Стаменковић и Слађан Ристић и ватрогасци Горан Вучковић и Ненад Маринковић, заједно са радником „Росе” Предрагом Александровићем првих шест километара прешли су моторним санкама, а остатак пута пешице.
СУРДУЛИЦА – Четири полицајца и ватрогасаца и један радник предузећа „Роса” из Сурдулице прешли су данас 14 километара по снегу висине до два метра како би старијем брачном пару у селу Кијавац доставили храну и лекове.
Они су старијим мештанима очистили снег око куће и домаћинство снабдели огревним дрвом, речено је агенцији Бета у општини Сурдулица.
Полицајци Саша Стаменковић и Слађан Ристић и ватрогасци Горан Вучковић и Ненад Маринковић, заједно са радником „Росе” Предрагом Александровићем првих шест километара прешли су моторним санкама, а осатак пута пешице.
„Два сата су се пробијали натоварени храном кроз снежне наносе високе око два метра да би стигли до Гордане и Рашка Веселиновића, који су превалили 70 година. Носили су и лекове болесној Гордани”, испричао је један општински функционер.
Пошто су завејани Веселиновићи остали и без дрва за огрев, полицајаци и ватрогасци су насекли дрва у оближњој шуми, а успут и очистили снег око куће.
Позив у помоћ овом брачном пару, чија се кућа налази у засеоку Џелепси према планини Чемерник, упутио је Сурдуличанин Станимир Филиповић.
Због обилних снежних падавина и јаког ветра домаћинства у више општина широм Србије су одсечена од света, а Сурдулица је пред проглашењем ванредног стања.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...