Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Χάρτες Χιονοπτώσεων - Χιονοστρώσεων Ελλάδος Αττικής 30 /01έως 3 Φεβρουαρίου 2012



Λόγω των πολικών συνθηκών που αναμένονται και για τον λόγο της καλύτερης διατύπωσης των επερχόμενων φαινομένων βγάλαμε χάρτες Ελλάδος και Αττικής για τις χιονοπτώσεις και τις πιθανές χιονοστρώσεις.
Ο χάρτης Ελλάδος αναφέρει τις ενδεχόμενες χιονοπτώσεις ανάλογα με την έντασή τους.
snow7final
Ο χάρτης Αττικής αναφέρει τις χιονοπτώσεις σε ποσοστιαία κλίμακα από 50% έως και το 90% . Οι χιονοστρώσεις που αναφέρονται έχουν κλίμακα από 1 εκατοστό (Πασπαλο) έως 5 εκατοστά (ελαφριά χιονόστρωση) και από 5 εκατοστά και πάνω.
Γενικά τα επωφελούμενα υψόμετρα για χιονόστρωση θα είναι κυρίως από 100 μ και πάνω με το ενδεχόμενο για λίγα μέτρα πιο κάτω. Όσο αναφορά τις περιοχές που πιστεύουμε ότι θα έχουν αξιόλογες προοπτικές χιονόστρωσης είναι τα ψηλά τμήματα της Νίκαιας - Χαϊδάρι και οι δήμοι που συνορεύουν με το όρος Αιγάλεω. Στα ανατολικά οι περιοχές του Λυκαβητού και το κέντρο της Αθήνας είναι πολύ αμφιλεγόμενο πάντως κάποιο πάσπαλο είναι πιθανό κυρίως Τρίτη , Χολαργός και γενικά οι περιοχές του λεκανοπεδίου που συνορεύουν με το όρος του Υμηττού. Τέλος στα βόρεια οι χιονοστρώσεις είναι πιθανό να αρχίζουν από τα Άνω Πατήσια.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η πρόβλεψη των χιονοστρώσεων είναι γενικά πολύ δύσκολη ειδικά στην Αθήνα όπου επικραττούν ιδιαίτερες μικρο-συνθήκες που μπορούν να επηρεάσουν την χιονόστρωση αυτή καθε αυτή. Οπότε για να μην δημιουργηθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση η προσέγγιση των χιονοστρώσεων γίνεται πάντα με υψηλό ποσοστό ρίσκου, οπότε μην σας εκπλήξει το γεγονός απουσίας αυτών σε κάποιες περιοχές. Όπως και αν σημειωθούν παντού το οποίο είναι εξίσου ανισόρροπο.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1: Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο χάρτης χιονοστρώσεων έχει δημιουργηθεί με τις χαμηλότερες δυνατές προσδοκίες δλδ με τα χειρότερα δυνατά σενάρια.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2: Οι χάρτες είναι προϊόν ερασιτεχνικής προσπάθειας και επεξήγησης των καιρικών φαινομένων από ερασιτέχνες μετεωρολόγους . Για αυτό το λόγο εάν θέλετε να ακυρώσετε κάποιες εργασίες ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον επίσημο φορέα μετεωρολογίας στην Ελλάδα την ΕΜΥ στο τηλεφωνικό κέντρο : +30-210-9699101-3
Athens SNOW3
Eπιμέλεια : Σωτήρης Σιδέρης (ZEUS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες