Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Agrobanka otpočela rasprodaju portfelja na Beogradskoj berzi




Nakon uvođenja prinudne uprave od strane Narodne banke Srbije, Agrobanka je otpočela prodaju portfelja hartija od vrednosti na Beogradskoj berzi u cilju konsolidacije poslovanja.
agrobanka1
Na strani prodaje Agrobanka je bila aktivna naročito juče kada je realizovala nekoliko glavnih pozicija koje poseduje u svom portfelju akcija. Tako je na ceni od 1.500 dinara likvidirala u potpunosti poziciju u AIK banci koja je činila gro portfelja ove bankarske ustanove, dok su po cenama neznatno nižim od tržišnih realizovani paketi akcija Galenike fitofarmacije, Tehnogasa i Credy banke.

Najveći deo portfelja akcija Agrobanka je formirala u vreme najveće berzanske ekspanzije (2006-2007) kada je ova banka, zahvaljujući rastu sopstvenih akcija, putem nekoliko dokapitalizacija prikupila skoro 100 miliona evra kapitala. NBS je uveo prinudnu upravu u Agrobanci krajem 2011. godine kada je utvrđeno “da kapital kojim ona raspolaže ne odgovara nivou rizika koji je preuzela u dosadašnjem poslovanju”.

Akcije Agrobanke okončale su današnje trgovanje na nivou od 1.279 dinara što predstavlja pad u tekućoj godini od 57,4 procenta. Po poslednjoj ceni tržišna kapitalizacija ove bankarske ustanove iznosi 1 milijardu dinara (9,6 miliona evra).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...