Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει τη Δευτέρα, ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός. Στα ανατολικά και νότια θα παρατηρηθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα πέσει στους -10 σε περιοχές όπως η Θράκη και η Μακεδονία και δεν θα ξεπεράσει τους 11 (Κυκλάδες και Κρήτη).
Την Κυριακή η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και το χιόνι στα ορεινά έκαναν απαραίτητες τις αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορισμένες περιοχές.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι, όσοι επιλέξουν να κινηθούν προς Καστοριά και Φλώρινα. Η χρήση τους είναι απαραίτητη στα τμήματα της επαρχιακής οδού Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου από το 22ο χλμ έως και το 28ο χλμ και στο Καστοριάς- Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου από το 25ο χλμ έως και το 50ο χλμ. Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται και στα τμήματα της επαρχιακής οδού Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βιτσίου, από το 18ο χλμ έως και το 30ο χλμ, αλλά και σε τμήμα της εθνικής οδού Φλώρινας -Καστοριάς μέσω Βίγλας, από το 15ο χλμ έως και το 25ο χλμ.
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας- Κέχρου, που αποτελεί και τη μοναδική διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί το βουνό Κέχρος στη Ροδόπη.
πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες