Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ne znate u šta da investirate? Majstori feng shuija znaju



Igrači koji "operišu" na svetskim berzama će u kineskoj Godini zmaja, koja počinje u ponedeljak 23. januara, teško upisati "vatrene" zarade, pokazao je indeks investicione kompanije CLSA baziran na pravilima feng shuija.
feng-shui
CLSA svake godine objavljuje "feng shui indeks", koji se bazira na kineskom sistemu poboljšavanja životne sreće pomoću pozicioniranja objekata u prostorijama i predviđanju zarada pomoću datuma i tradicionalnih kineskih tekstova, a u najnovijem izvještaju navodi da će tržišta kapitala u prvoj polovici godine biti "troma".

Indeks predviđa da će se tržišta novi zamah dobiti tek u avgustu, no i u prvoj polovini godine biće dobrih prilika za zaradu - dobre rezultate trebale bi da ostvare akcije kompanija koje se bave cementom kao i one iz turističkog i sektora nekretnine, i to zato što su povezane s elementima vode i zemlje, piše BBC News.

S druge strane, kompanije povezane s elementom vatre, poput onih iz naftnog i telekom sektora, imaće "nezanimljivu godinu", izjavio je CLSA-ov analitičar transporta Philip Chow, koji je i stručnjak za feng shui.

"Feng shui indeks", koji će sigurno zanimati azijske investitore, budući da mnoge tamošnje kompanije polažu veliku pažnju na feng shui prilikom dizajniranja i opremanja kancelarijskih postora, predviđa i kako će 2012. godina biti prelomna za Evropsku uniju te da će ona ili propasti ili ojačati.

U CLSA-u su analizirali i šta bi godina trebala doneti pojedinim svetskim liderima, pa tvrde da nemačku kancelarku Angelu Merkel, koja je po kineskom horoskopu rođena u Godini konja, čeka teška godina.

Britanska kraljica Elizabeta II., koja će na leto proslaviti svoj dijamantni jubilej, odnosno 60 godina na prestolu, a rođena je u Godini tigra, će pak imati izuzetno uspešnu godinu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες