Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

NIKOLAIDIS JE SRAMOTA ZA GRČKI ROD

Print

UDRUŽENJE GRKA U SRBIJI OGORČENO


  Sreda, 18. Januar, 2012.| Autor:

Udruženje Rige od Fere osudilo istup savetnika Ranka Krivokapića


BEOGRAD - Osramotio naciju!
Andrej Nikolaidis, koji ima grčko poreklo, razlog je zbog kojeg poslednjih dana crvene u Udruženju Grka u Srbiji „Rige od Fere“. Janis Savas iz ovog udruženja kaže da su ga brojni prijatelji zvali i tražili objašnjenje i osudu, kako kaže, bolesne tvrdnje Andreja Nikolaidisa da je u Banjaluci, na proslavi 20 godina Republike Srpske, trebalo da bude pobijen srpski državni i crkveni vrh.

- Ogorčeni smo, cela grčka dijaspora, zbog toga što je izjavio. To je poziv na terorizam! Nisam psihijatar, ali Nikolaidis očigledno nije zdrava osoba. Ne znam da li je grčki državljanin, ali nesporno je da ima grčko poreklo. On je sramota za grčki rod - kaže vrlo oštrim tonom Savas.

On dodaje da „element“ poput Nikolaidisa neće moći da pokvari grčko-srpske bratske veze.

- Ne osećam se prijatno, čak osećam i krivicu što imamo takvog Grka. Molim Srbe da i mene štite od takvih ljudi. Takođe, pozivam crnogorsko tužilaštvo da adekvatno reaguje - kaže Savas.

Međutim, iz Crne Gore i dalje nema nagoveštaja bilo kakve zvanične reakcije. Posle najave da će pokrenuti istragu, državno tužilaštvo u Podgorici je iznenada ućutalo. Kurir je juče pokušao da dobije i zvanične reakcije iz kabineta predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, premijera Igora Lukšića, kao i predsednika Skupštine Ranka Krivokapića, kojeg Nikolaidis i savetuje. Međutim, do zaključenja ovog izdanja Kurira u našu redakciju nije stigao bilo kakav odgovor s ove tri najviše adrese.

(R. K.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες