Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Zajednička obuka srpskih i grčkih specijalaca


Predstavnici ministarstava odbrane Srbije i Grcke potpisali su danas u Beogradu plan bilateralne vojne saradnje za 2012. godinu koji sadrži 12 aktivnosti.
Težišne oblasti saradnje su vojno obrazovanje, zajednička obuka specijalnih snaga i saradnja u oblasti vazduhoplovstva a na redovnim bilateralnim konsultacijama pokrenuta su pitanja daljeg unapređenja odsnosa.

Uspostavljanje saradnje u oblasti vojne medicine i verske službe u oružanim snagama, su oblasti u kojima je moguće unaprediti vojnu saradnju, istaknuto je na konsultacijama.


Ocenjeno je i da je saradnja dve države u oblasti odbrane razvijena a grčka strana je izrazila je spremnost za zajedničko angažovanje u operaciji Evropske unije "Atalanta" o čemu je pripremila nacrt tehničkog sporazuma.

Početak angažovanja jednog oficira rečnih jedinica Vojske Srbije na grčkom vojnom brodu očekuje se u drugoj polovini 2012. godine, objavljeno je na internet stranici MInistarstav odbrane Srbije.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...