Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012


Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΑΝΕΖΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ Εκτύπωση
01.02.2012.
 Σήμερα στη σερβική πόλη Indjija, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων στα βόρεια του Βελιγραδίου, άρχισαν και και επίσημα τα έργα κατασκευής νέου εργοστασίου της δανέζικης επιχείρισης  Grundfoss. Ο όγκος των επενδύσεων ξεπερνάει το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Στην επίσημη αυτή τελετή ήταν παρόντες, εκτός από τον Σέρβο πρόεδρο, κύριο Μπόρις Τάντιτς,  ο Σέρβος υπουργός Οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης, κ. Nebojša Ćirić, ο πρόεδρος της Κυβέρνησης της σερβικής επαρχίας της Βοεβόδινας, κ. Bojan Pajtić, η πρέσβειρα της Δανίας στο Βελιγράδι, κυρία Mete Kjuel Nilsen, και ο δήμαρχος της πόλης Inđija, κ. Goran Ješić. Ακολουθεί ανταπόκριση της δημοσιογράφου Biljana Blanuša.
«Η καταβολή επενδύσεων της δανικής εταιρείας Grundfos στην οικονομία της Σερβίας είναι εξαιρετικά σημαντικό πράγμα, επειδή αυτή η συναλλαγή υλοποιείται την εποχή της παγκόσμιας κρίσης, όταν για όλες τις χώρες την επιτακτική ανάγκη αποτελεί η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, η καταβολή των επενδύσεων από τη Δανία αποτελεί νέα ώθηση για την παραπέρα ανάπτυξη της σερβικής οικονομίας. Εν όψει του νέου κύματος οικονομικής κρίσης εμείς τείνουμε προς την επίτευξη ρεαλιστικών λύσεων»,- δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, κ. Boris Tadić, στην αρχή των έργων κατασκευής του εργοστασίου Grundfos στην πολη Inđija, της βόρειας σερβικής επαρχίας της Βοεβόδινας, τονίζοντας ότι οι ιθύνοντες αυτής της πόλης και οι εκεί οικονομικοί παράγοντες έδειξαν πως κατά τους δύσκολους αυτούς καιρούς για την Οικονομία μας υπάρχουν λόγοι για αισιοδοξία. «Αναζητάμε ρεαλιστικές λύσεις, δεν υποσχόμαστε, όπως κάποτε, την απασχόληση σε εργασία εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων, αλλά παλεύουμε για να διατηρήσουμε τις τωρινές θέσεις εργασίας»,- δήλωσε, στη συνέχεια, ο κ. Tadić, και πρόσθεσε ότι η απόφαση της δανέζικης επιχείρισης Grundfoss, που παράγει αντλίες και συσκευές κλιματισμού, να ιδρύσει νέο εργοστάσιο στη Σερβία και να διευρύνει τον επιχειρηματικό της κύκλο, δημιουργώντας 350 νέες θέσεις εργασίας, αποτελεί κίνηση που εμπνέει μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας. Επίσης, ο κ. Τάντιτς ανέφερε ότι η Δανία αποτελεί χώρα η οποία αξιοποιεί, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την ενέργεια και τις καινοτομίες, πράγμα που μπορεί να αποτελέσει οφέλημη εμπειρία για τη Σερβία, επειδή και η χώρα μας θα πρέπει να χρησιμοποιεί, περισσότερο, και να εφαρμόζει στην πράξη τις καινοτομίες, επειδή μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ανταγωνιστικότητά μας στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με τα λόγια του κυρίου Tadić, καινοτομίες ψρειάζονται και στο πεδίο των πολιτικών, επειδή η Σερβία αντιμετωπίζει πολλές και διάφορες προκλήσεις, όπως στον εξωτερικό, έτσι και στον εσωτερικό της τομέα.
Μετά τον πρόεδρο Τάντιτς μίλησε ο υπουργός Ćirić, ο οποίος τόνισε ότι σε συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης χρειάζονται νέες επενδύσεις στην οικονομία της Σερβίας, και επίσης νέες θέσεις εργασίας. Ο ίδιος ανέφερε, στο τέλος, ότι σχεδόν όλη η παραγωγή του εργοστασίου Grundfos στη σερβική πόλη Inđija θα προορίζεται για εξαγωγές στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Βόρειας Αφρικής, στην Τουρκία και στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...