Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

«Πάγωσε» η Σερβία


Στους 13 οι νεκροί από το ψύχος
Κατακόρυφα έχει πέσει η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της Σερβίας. Στις πόλεις Νόβι Σαντ και Νέγκοτιν το θερμόμετρο έδειξε στις 6 το πρωί - 27 βαθμούς Κελσίου, στην Κίκιντα και στο Κρούσεβατς - 24 βαθμούς Κελσίου και στο Βελιγράδι - 15 βαθμούς Κελσίου.

Συνολικά 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο που πλήττουν τη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών Πέντραγκ Μάριτς.

Στην πόλη Πάντσεβο βρέθηκε νεκρή μία ηλικιωμένη γυναίκα και ο θάνατός της, σύμφωνα με τους γιατρούς, οφείλεται σε υποθερμία.

Στη συνοικία Μπάνιτσα του Βελιγραδίου, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν αποκολλήθηκε από τη στέγη του σπιτιού της και έπεσε πάνω της όγκος από χιόνι και πάγο.

Σωστικά συνεργεία κατάφεραν να διασώσουν 190 ανθρώπους που κινδύνευσαν αποκλεισμένοι στα χιόνια, μεταξύ άλλων και ένα βρέφος 20 ημερών. Συνολικά 38 δήμοι της χώρας είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες με τη συμμετοχή 1400 στρατιωτών.

Καθημερινά, με τη βοήθεια ελικοπτέρων διανέμονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε αποκλεισμένα χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες