Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

За штедише попуст од 30 одсто за струју у фебруару

БЕОГРАД – Управни одбор Електропривреде Србије усвојио је данас одлуку о попусту од 30 одсто на месечни рачун за електричну енергију за фебруар, за све потрошаче који су остварили просечну дневну потрошњу струје за најмање 15 одсто нижу од просечне дневне потрошње у јануару, изјавио је данас Танјугу генерални директор ЕПС Драгомир Марковић.
Марковић је указао да је основни мотив за доношење те одлуке била намера да се грађани подстакну да и даље штеде електричну енергију, рекао је Марковић и још једном апеловао да се смањи потрошња.
Предлог за попуст на рачунима за струју за фебруар дао је ЕПС-у један потрошач из Бољевца, рекао је Марковић.
Он је поновио да ће иницијатива председника Србије Бориса Тадића о попусту од 100 одсто за социјално најгуроженије становништво у Србији бити поштована.
Тим попустом ће, како је истакао, бити обухваћено око 102.000 најсиромашнијих потрошачца који ће бити ослобођени плаћања рачуна за струју за фебруар.
Марковић је поручио да је електроенергетски систем Србије стабилан и да је за наредна два-три дана обезбеђено довољно електричне енергије за потрошаче у Србији.
Наводећи да ради 99 одсто производних капацитета ЕПС - а, он је објаснио да највеће проблеме за ту компанију представљају суша и мали дотоци река, због чега хидролектране производе само четвртину струје у односу на могућности.
„У наредна два-три дана, потпуно мирни што се тиче снабдевања грађана у Србији”, рекао је Марковић и објаснио да је, захваљујући ограничењу прекограничних капацитета у испорукама струје на улазу у Србију, за домаће потрошаче обезбеђено довољно струје која недостаје.
Он је рекао да се ових дана дневно увози око 20 милиона киловат часова електричне енергије.
Марковић је навео да су ових дана остварене укупне уштеде од око 5,4 одсто, од чега око четири одсто захваљујући смањењу рада привреде, а око један одсто захваљујући смањењу потрошње грађана.
Танјуг
објављено: 13.02.2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...